İBB, İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşımı için hizmete aldığı kent lokantalarının ikinci şubesi Bağcılar’da açtı.

“YÖNETİCİLER OLARAK BUGÜNÜN SORUNLARINA KARŞILIK VEREN BİR ZAMAN DİLİMİNDEYİZ”

Kent Lokantası’nın açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ekonominin zor koşullarının atlatılmasında ‘Mutlaka bizler de bir şey yapmalıyız’ diyerek gayret ediyoruz. Bugün eğer 0-4 yaş arası olan anneler çocuklarıyla birlikte seyahat edebiliyorsa ücretsiz inanın bu dönemin ihtiyacının karşılığı. Evlerine süt dağıtıyorsak çocuklarımızın bugünün ihtiyacı olduğu için. 1,5 milyon haneye destek olmak durumundaysak bugünün ihtiyacı olduğu için. Dileriz ve isteriz ki zenginleşen ülkemizde zenginleşen şehirlerimizde çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin bu tür ihtiyaçları olmasın. Olmadığı zaman bu tür olanakları başka fonksiyonlarla değerlendiririz. Umarım hızlı bir biçimde o zenginliği yakalayacağımız günleri hep birlikte yakalarız. Bu memleketin nimeti, bereketi, insanı yeter. İnanın yeter. Daha dün Ardahan’daydım ondan önceki gün yol üzerinde Artvin’in ilçelerindeydim. İnsanlarımız çok büyük zorluklar içerisinde yaşamlarını sürdürüyorlar ama umutlarını da taze bir biçimde en üstün şekilde koruyorlar. Bizler de yöneticiler olarak bugünün sorunlarına burada karşılık veren, destek olan bir zaman dilimindeyiz.” dedi.

“HİÇBİR ESNAFIMIZIN KAZANCINA DÖNÜK BİR SORUN YAŞANMAZ”

Kent lokantaları hakkında yapılan “İBB esnafla rekabet ediyor” eleştirilerine cevap veren İmamoğlu, “ Çapa’da açılan yer bir buçuk ayı aşmasına rağmen neredeyse 30 bin insanımıza orada hizmet etmiş durumdayız. Demek ki bu ihtiyaç. Burada benzer şeyi yakalayacağımızı düşünüyoruz. Şu konuşuluyor ‘esnaflarımız bundan şikayetçi olur mu?’ Değerli arkadaşlar burada bir çeşit çorba, bir çeşit yemek bi, çeşit makarna gibi bu tarz bir sofra var. Bunun yanına şunu da ver bunu da ver yok. Böyle bir ortamın inanın müşterisi başkadır. Onların bizim başımızın üstünde yeri var. Hiçbir esnafımızın bereketine veya onların kazancına dönük bir sorun yaşanmaz.” dedi.

“TEMENNİM BAĞCILAR’IN MUTLUĞUNU BÜTÜN ÜLKEYE SERVİS EDEN BİR İLÇEMİZ OLMASI”

“Bugün Bağcılar’ayız çok güzel hizmetlerimiz var.” diyen İmamoğlu, “Çok yakın yerde ciddi bir kapasitesi olan kız ve erkek öğrenci yurdumuzu hazırlıyoruz. Çok hizmetimiz var. Bugün yine Bağcılar’da bir itfaiye merkezimizi açacağız. Temennim o ki Bağcılar’ın geçmişte konuşulan duygularının dışında daha çok güzel enerjisiyle, yeni açtığımız bağcılar meydanındaki etkinlikleriyle buluşmalarıyla konuşulan, vatandaşın memnuniyetini ve mutluğunu bütün ülkeye servis eden bir ilçemiz olması.” dedi. SÜMEYRA DUĞAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi