İMAMOĞLU GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

İlk olarak semt pazarını gezen İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Pazar ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na ilk olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Ekrem bey son günlerde gergin. Esnaf genci tokatladı" açıklaması soruldu. İmamoğlu bu soruya, "Bazı insanların görme bozukluğu olabilir. Bir hekim tavsiye ediyorum kendisine. Bizim öyle bir sıkıntımız yok. Toplumda herkesle diyalog kurma çabam var. Bazen insanların kalbini buz kaplar. Biz insanların kalbindeki buzu eritmeye geldik" dedi.

"ADRESSİZ DAVETİYE GÖNDERMEYE GEREK YOK"

"Rakibiniz Binali Yıldırım'da katıldığı bir televizyon programında çaldılar demek zorunda kaldım demek zorunda kaldım şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da İmamoğlu, "Hadi biz birkaç kanala sıkıştık. Sayın Yıldırım mı sesini duyuramıyor. Yardımcı olayım o zaman. Beraber programa çıkalım. Sesini duysunlar. O dediği konuyu orada tartışalım. İstanbul'u konuşalım. O şartlı ben şartsız. Tabi ki İstanbul'u konuşacağız. Türkiye'yi mi konuşacağız. Bunu söylemeye bile gerek yok. İstanbul'un sorunları var. Geçmişi var. Geleceği iptal. İstanbul'un iptal edilmiş bir seçim var. Bak ne güzel sesini duyuramamış 'Çaldılar' diyerek beni duysunlar istedim. Çok üzücü yani. O kadar tecrübeli bir insanın böyle bir yola başvurması hoş değil. Benim endişem bunun insanların kalbinde başka bir buz örmesi. Herkes saygınlığı devam ettirsin. Dediği gibi program kesinlikle İstanbul konulu olmalı. İptal edilmiş bir seçimi var. O anlamda hukuken toplumun önünde da kimin elinde ne varsa bana da soruları olabilir bana da sorular olabilir. Ben kabul etmiş durumdayım. Buradan çağrı yapıyorum. Danışmanı danışmanımızı arasın. Kanalı tercih etsin. Konuşalım tartışalım biz hazırız. Adressiz davetiye göndermeye gerek yok. Buyursun sohbet edelim. Davet gelmedi. Ben somutlaştırıyorum" diye cevap verdi.

KANAAT ÖNDERLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Semt Pazarı ziyareti sonrasında Zeytinburnu’nun kanaat önderleriyle bir araya gelen İmamoğlu, salonu dolduran kalabalığa son günlerde yaşananları anlattı.

SADECE İSTANBUL’U DEĞİL, GÖNÜLLERİ DE FETHETMİŞTİR

İstanbul’un Fethi’ne denk gelen ziyaretinde, İstanbul’un bir dünya kenti olduğunu, üç imparatorluğa ev sahipliği yaptığını ve iki kıtayı birleştiren özelliği ile öneminin büyüklüğünü anlatan İmamoğlu, “İstanbul’u fetheden F. Sultan Mehmet’i saygıyla anıyorum.” dedi. Fatih Sultan Mehmet’in, sadece bir çağı kapatıp yeni bir çağı açtığı ve dünya kenti İstanbul’u bir başka yönetimden aldığı için değil, gönülleri de fethettiği, yaşama hakkı verdiği için de büyük bir komutan olduğunu söyleyerek, “Manevi tarafında da peygamberimizin müjdelediği bir fetihtir İstanbul’un fethi” dedi.

    

İmamoğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

“Hakkımızda iftira edenlere Allah akıl fikir versin. Referandum geçsin çağ atlayacağız dediler, enflasyon düşecek, işsizlik düşecek dediler mi? Ne oldu? Dedikleri hiç bir şeyi yapamadılar. Sözlerini tutamadılar. Sözlerini tutamayanlara İstanbullular cevabını verdi. 23 Haziran’da yine verecek”

FAKİRİN FUKARANIN YANINDA OLACAĞIM

“Bir avuç insan milletin iradesine kast ediyor. Ama ne ekonomiyle ilgili vaat ettikleri insanların zihninden çıkmıyor. Millet diyor ki cebim boş, bir ayda 1.5 milyon işsiz kaldı. Bu kardeşiniz 18 günde otobüs fiyatlarını indireceğim dedi indirdi mi, su fiyatlarını indirdi mi? Bunlar çıldırdılar şimdi diyorlar ki bu adam bizi 18 günde çıldırttı 1800 günde delirtir. Bu bir avuç dediğim insan, Ak Parti’ye oy veren kardeşlerimiz değil. Onlar bizim eşimiz, dostumuz, kardeşimiz. Bunların adı bazen pelikan oluyor bazen kuş oluyor bazen de başka bir şey. Bunların işi bazen yargıya müdahale etmek bazen de ceplerini düşünüyorlar. Bana iftira ettirilen gazetelerin İBB’de bi dolu işeri var. Ben bu şehrin nimetlerini bu şehrin güzel insanlarına dağıtmak için geliyorum. Siyasete ahlak gelecek. Ben fakirin fukaranın yanında olacağım. Ben sizden talimat alacağım. Demokrasinin kurtulması için sizden isteklerim var, unutun partileri. Yeni nesil siyaset, siyasi ahlakla yapılır. Bunları yapabilmek için 23 Haziran’a kadar çalışmaya hazır mıyız?”

KİBİR VE YALAN SİYASETİ DÖNEMİ BİTTİ

Salon konuşmasının ardından Zeytinburnu 58. Bulvar’da vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden Zeytinburnulular’ra seslendi.

Hızla artan işsizlikten, ülke ekonomisinden ve dış borçlanmadan kimsenin bahsetmediğini söyleyerek, asıl dertlerinin bu olması gerekirken, gündemin seçim olmasından yana üzüntüsünü belirtti. Kötü söz söyleyen, iftira ve yalanla bir şey elde etmeye çalışan siyasetçilerin döneminin bittiğini ifade eden İmamoğlu, “Bu ülkeyi gerçek sorunlarından uzaklaştırarak, toplumu seçimle meşgul etmek günahtır. İstanbul’un derin problemleri var. Bu şehrin nimetleri bir avuç insana dağıtılıyor. Biz 16 milyona dağıtacağız. Bu şehir nereye gidiyor kimse bilmiyor. Yapılaşma, çevre, dönüşüm ve imar gibi pek çok sorunu var. Her ay bir bina başımıza yıkılıyor. Biz bu şehri yönetmeye talibiz. Bu yorgun, argın, dipten başa kibre bulanmış yönetici dönemi, bitmiştir. Şimdi bu kibirli yönetimleri gönderme zamanıdır. Gönderme yeri ise sandıktır. Biz sorunları da, çözümü de biliyoruz. İBB vatandaşın malına göz koymayacak. 18 günde bile yaptığımız, suda, ulaşımda, milli ve dini bayramlarda ücretsiz taşıma ortadadır. 18 günde çıldıranlar 1800 günde delirir. Bir avuç insan delirebilir, ben 16 milyonu mutlu etmeye geliyorum”

Son olarak vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Sandık günü sandıkta görev almanızı istiyorum, o bir avuç insana emaneti çarçur ettirmeyeceğiz. Bayramda ‘tatile gittim, memlekete gittim dönemedim’ yok. 23 Haziran’a bir bayram günü gibi gideceğiz. Kadir geceniz mübarek olsun. 23 Haziran’da zafer milletimizin olsun. Herkese deyin ki ‘her şey çok güzel olacak”

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi