Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda yemek düzenlendi. İlçede görev yapan din görevlilerini bir araya getiren yemeğe; Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Aydın da katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, din görevlilerinin haftasını kutlayarak, programı düzenleyen Başkan Temel Karadeniz ve İlçe Müftüsü Mustafa Temel’e teşekkür etti.

“HALA ALLAH DİYORSAK SİZLERİN SAYESİNDEDİR”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise katılımcılara, “ Küçükçekmece’ye yaptığınız hizmetler için teşekkür ederim. Hocalarımız bizlere sadece manen değil, madden de hizmet ediyor. Allah hepinizden razı olsun. Bu ülkede insanların dinle bağlantılarını zayıflatmaya çalışan yaklaşımlara da maruz kaldık. Ramazan ve Kurban Bayramlarımızı dansözle kutlayanlara da şahit olduk. Bu kadar büyük tahribata rağmen, bugün yine Allah diyorsak sizlerin sayesindedir. Haftanız kutlu olsun” sözleriyle seslendi.

“YIKAN OLMAMALIYIZ”

İlçe Müftüsü Mustafa Temel de birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “ Kimseyi ötekileştirmeyelim. Bazıları var ki camideki Müslümanların başına vururmuşçasına onları rencide eden davranışlar sergiliyor. Ancak Yunus Emre diyor ki, ‘gönüller yapmaya geldik.’ Gönüller yıkan olmamalıyız. İnsanları ötekileştirmemeliyiz. Bunu topluma empoze etmenin yolu öncelikle bizlerden geçiyor” dedi.

Din Görevlileri Derneği Başkanı Erol Özdemir de programı düzenleyen Başkan Temel Karadeniz ve İlçe Müftüsü Mustafa Temel’e teşekkür etti.

Programda ilçeye hizmet eden din görevlilerine protokol tarafından plaket takdim edildi.

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi