İşsiz Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde sergilenen eserlerin açılış törenine katılan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Topkaya, ilçede yapılan her türlü sanatsal ve kültürel etkinliğe hem bireysel, hem de belediye olarak sonuna kadar destek olacaklarını belirtti. Eserleri ile sergiye katılan tüm sanatçılara teşekkür edenTopkaya, Başkan Bülent Kerimoğlu’nun yoğun programından dolayı katılamadığını ve selamlarını iletti.
Asuman Savruk Art Grup Sergisi açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Lütfiye Şengül“Hem ilçemizden, hem de komşu ilçelerden gelerek burada eserini sergileyen, başarılı sanatçılarımız sayesinde kültürel zenginliğimizi her geçen gün farklı boyutlarla göreceğimize inanıyorum” diyerek açılışa katılanlara “Hoşgeldiniz” dedi.

Açılışta konuşan İşsiz Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fatih Gültekin Büyüközkan, 150 civarında resim çalışmasını dernek salonunda sergilemenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Sanatı ve sanatçıları ile ülkemizde önemli bir yere sahip olan ilçemizin, sanat ekinliklerini daha güçlü sunabilirse ve bunu siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşırsa daha da önem kazanacağına inanıyor, hepinize sergimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Kültür ve sanat birbirini besleyen, vücuttaki kalp ve kalbe kan pompalayan damar gibidir” diyen Büyüközkan, “Bir ülkenin sanatı, kültürü ve medeniyeti varsa gelişmiş ülkeler arasında olmak içinde potansiyeli var demektir” diyerek, sanatı, kültürü ve medeniyeti yaşatan sanatçıları kutladı.
Açılışta konuşan Asuman Savruk, sanata gönül veren her kese teşekkür ederek, resimleri sergilenen sanatçılara teşekkür belgesi verdi. 26 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilecek sergide, Bilge Eroğlu, Didem Durat, Dilek Baloğlu, Funda Nermin Demir, Funda Muslu, Figen Sezgin, Gülay Gürhan, Güldane Gostolüpçe, Gülnaz Panter, Gülden Karadere, Hilal Mezde, Mehtap Akın, Nermin Kılıç, Türkan Genç, Yüksel Hasgül ve Zerrin Bucaklı'ya ait 150 civarında resim çalışması yer alıyor.

Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi