Küçükçekmece Sefaköy’de 90 yıllarda boş dükkan veya ofis bulabilmek için yıllarca beklenilen, gayrimenkul yatırımı yapmak istendiğinde fırsat kollanan iş merkezlerinden biri olan Nazlı İş Merkezi şimdilerde oldukça dertli. İlçenin kalbi olan Halkalı Caddesi’nin göbeğinde olmasına rağmen ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle pek çok esnaf dükkanını kapatmış durumda. Pek çok esnafın kepenk kapatmasıyla işine devam edebilen esnafta İş Merkezi yönetimi de olumsuzluklarla karşı karşıya kalıyor. Kapanan dükkanlardan aidat alınamaması nedeniyle İş Merkezi işletilemez duruma gelmiş.

Nazlı İş Merkezi Yöneticisi Enver Erdemir Yaşam Medya Grubu’nu ziyaret ederek Medya Grup Başkanımız Celal Karaali ile görüştü. Erdemir, Karaali’den küçük esnaf ve işletmelerin barındığı İş Merkezleri’nin karşı karşıya olduğu sorunlarına dikkat çekilmesini istedi.

“DEVLET SAHİP ÇIKMALI”

Erdemir; “ kuyumcusundan, gümüşçüsüne, emlakçısından muhasebecisine tüm meslek sektörlerinden insanların iş yerlerinin bulunduğu iş merkezlerindeki sıkıntılar büyük. Esnafımızın çoğu iş yapamadığı için kapandı. Kalanlarda iş yapamadığından aidat veremiyorlar. Bunun neticesinde de ortak giderleri yerine getiremiyoruz. Görevlilerin ücretlerini ve sigortalarını ödeyemiyoruz. Dolayısıyla koca iş merkezinde temizlik konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bunun için devletimizden esnafımıza ve iş merkezlerine sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.

“ÇATILAR İNSANLARIN BAŞINA UÇACAK”

Nazlı İş Merkezi’nin binasının Küçükçekmece’deki en eski yapılar arasında olduğuna dikkat çeken Erdemir, “ bizim ve komşu iş merkezlerinin çatıları harabeye dönmüş, çökmeye yüz tutmuş durumda. İstanbul’daki en yoğun yaya ve araç akışının olduğu noktalardan birindeyiz. Çatılarımız ömrünü tamamlamış, şuanda hiçbir işlevini yerine getiremiyor. Dolayısıyla Çatılarımızın da acilen bakıma alınması şart. Belediyelerden çatıların yenilenmesine yönelik izin ve teşvik bekliyoruz. Bu sorun sadece bizim değil, bizim gibi eski olan tüm iş merkezlerinin ortak sorunu” diye konuştu.

Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi