Mahallesinin sorunlarının çözüme kavuşturulup, eksiklerinin giderilmesi için büyük çaba harcayan Ali Yazıcı, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ile eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve altyapı konularında ilgili kurum ve kuruluşlarla yakın diyalog içinde olup, 7/24 hizmet üretmek için mücadele ediyor.

Başta Sarıyer Kaymakamlığı ve sarıyer Belediyesi olmak üzere ilçedeki yerel yönetici, bunlara bağlı daire ve birim müdürlerinin sevgisi ve güvenini kazanan Ali Yazıcı muhtar arkadaşlarıyla da işbirliği ve diyalog içinde olup, yeni projeler geliştirmeye çalışıyor.

Sarıyer Muhtarlar Derneği’nin de desteğini alıp, Büyükdere sakinlerinin mutlu ve huzur içinde yaşamaları için elinden geleni yapan Muhtar Ali Yazıcı, mütevazi tavırları, sorunların tespiti ve çözümü konusundaki iş bitiriciliği, mahallenin tanıtımı ve sesinin duyulması için basınla yakın diyalog içinde olması sebebiyle takdir edilir bir görüntü sergiliyor. Özellikle çok sayıda insanın denize düşerek yaşamını kaybetmesine ya da yaralanmasına neden olan sahil korkuluklarının yapımı konusunda İBB’nin harekete geçmesini sağlayan Ali Yazıcı bugüne kadar yaşama geçirdiği çalışmalarını şu şekilde anlattı:

“HİZMETLERİMİZİN KARŞILIĞINDA HİÇBİR BEKLENTİMİZ YOK”

“Sarıyer Büyükdere Mahalle Muhtarlığı olarak göreve başladığımızdan itibaren, vefat etmiş vatandaşlarımızın ruhu için camimizde mevlid okutup, halkımıza lokma dağıtıyoruz. İhtiyacı olan öğrencilerimize kış mevsiminde kaban, bot, atkı, eldiven ve bere dağıtarak, okul yolunda üşümemeleri için yardımda bulunuyoruz. Okula uzak mesafede oturan öğrencilerimizin İETT ulaşım öğrenci kartlarına 30 TL para yüklemesi yapıp,, öğrenci çocuklarımızın tamamına okul sırt çantası ve diş fırçası veriyoruz. Sponsorlarımızdan temin ettiğimiz çöp poşetlerini belli zamanlarda vatandaşlarımıza dağıtıyor, hayırsever esnaf dostlarımızla birlikte hasta ve yaşlılarımızı olan ziyaretlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.

Evlerine gittiğimiz hastalarımızı, bizimle birlikte gelen gönüllü erkek ve kadın kuaför arkadaşlarımız saç-sakal traşı yapıyor, kadın hasta ve yaşlıların saç ve tırnak bakımlarını gerçekleştiriyorlar. Her yıl Ramazan ayında sponsorlarımızdan aldığımız destekle bir günlük iftar yemeği veriyor, binin üzerindeki insanımızı aynı ortamda buluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın, artık kullanma gereği duymadıkları engelli sandalyesi, baston, koltuk değneyi, oyuncak, kıyafet gibi malzemeleri muhtarlığımızda topluyor, bu malzemeleri ihtiyacı olan başka vatandaşların kullanmalarını sağlıyoruz. Her yıl karne alan binin üzerindeki öğrencimize dondurma ikram edip, karne sevinçlerine ortak oluyoruz.

Sokak sorunlarının tespiti için 12 kişilik gece ekibi kurduk. Bu ekip 15 gün arayla tüm mahalleyi dolaşıp, yanmayan sokak aydınlatma lambaları ile çevresel sorunları tespit ediyor ve eksiklerin giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara bildiriyoruz. Evinin bahçesinde mevlid, asker eğlencesi, kına gecesi, nişan ve düğün gibi toplantı yapacak olan vatandaşlarımıza iki koli bardak su, 150 köpük tabak, çatal, kaşık, uzatma kablosu, 70 sandalye, 10 masa ve ses düzenini bedelsiz sağlıyoruz. Büyükdere Mahalle Muhtarlığı olarak tüm bu hizmetlerimizi yaparken, vatandaşlarımızdan hiç bir beklenti gözetmiyoruz. Büyükdere’yi ve mahallemizin sakinlerini çok seviyor, insanlarımıza hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi