Başakşehir Altınşehir Mahallesi’nde 26 Eylül Pazar günü saat 11.00 sıralarında yaşanan olayda sokakta çalışma yapan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri doğalgaz borusunu patlattı. Hasar gören borudan doğalgaz sızıntısı meydana geldi. Yaklaşık 30 dakika boyunca sızıntının devam ettiği bölgede mahalle sakinleri büyük panik yaşadı.

İSKİ’den aldığımız bilgilere göre isale hatları bakım onarım işlerini yürüten yüklenici firma tarafından bahse konu adreste devam eden deplase çalışması sırasında İGDAŞ nezaretinde gösterilen güzergahın dahilinde yapılan çalışma esnasında doğalgaz borusuna hasar verildi. Daha sonra İGDAŞ ekiplerince yapılan müdahalenin ardından sorun giderilerek çalışmalara devam edildi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE DE OLMUŞTU

Benzer bir olay 3 Eylül Cuma günü Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi Okul Sokak'ta da yaşanmıştı. Sabah saatlerinde sokakta çalışma yapan İSKİ ekipleri doğal gaz borusunu patlatmıştı. Polis ekipleri sokağı şeritle kapatarak güvenlik önlemi alırken, doğalgaz ekipleri de doğal gazı keserek borunun onarımını yapmıştı.

Küçükçekmecede doğal gaz borusu patladı

“ZARARI KİM KARŞILIYOR?”

Üst üste yaşanan patlamaların ardından vatandaşlar hem büyük tehlike yaşıyor hem de sızan doğalgazın parasını kimin karşılayacağını merak ediyor. Bölge sakinleri, İSKİ’yle yapılan görüşmelerinin neticesinde İGDAŞ’ın faturayı İSKİ’ye göndereceğini ve İSKİ’nin de zararı yüklenici firma üzerinden karşılayacağı bilgisine ulaştıklarını belirtirken, “Yine de faturalarımızı kontrol edeceğiz. İSKİ müteahhitlerinin hatası bizim faturalarımıza yansımadığından emin olacağız.” dedi. SÜMEYRA DUĞAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi