İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun organize ettiği programa, İBB adayı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, bazı milletvekilleri ve bazı belediye başkanları da katıldı.

İftarın ardından Sunay Akın'ın anlatımı ve Çocuk Kalpler Kumpanyası'nın şarkılarıyla "Uğurlar Olsun Bandırma 100 Yılın Hikayesi" gösterisiyle devam eden program sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,. "Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olmaktan çoktan çıktı. O artık 16 milyon İstanbullunun adayıdır. İstanbulluların iradesi katledildi. Bütün vicdan sahibi İstanbullulara sesleniyoruz; vicdanımızın sesini dinleyeceğiz ve öyle sandığa gideceğiz" dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olmaktan çıkarak, artık 16 milyon İstanbullunun adayı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 16 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkenin kurtuluşu için en ciddi mücadeleyi vermek üzere İstanbul'dan Samsun'a doğru yola çıktığını belirterek, "Biz bugün 100 yıl önce yapılan bir hareketi, bir bağımsızlık meşalesini anmak için buraya toplandık. Onların ruhu şad olsun, saygıyla anıyoruz." diyerek devam etti.

Kılıçdaroğlu, kendilerinin de bugün bir demokrasi ve hak mücadelesi verdiklerini dile getirerek, "Atalarımız güzel şeyler yapmış. Bizler de onlara layık olmak için güzel şeyler yapmaya mahkumuz. İstanbul'da da güzel şeyler yapacağız. Bunu Ekrem İmamoğlu ile yapacağız. Hak mücadelesi, milli mücadele vereceğiz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dediler. Elimizden alınan o iradeyi, 23 Haziran'da yeniden alacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu;

"İstanbulluların iradesi katledildi. Bütün vicdan sahibi İstanbullulara sesleniyoruz; vicdanımızın sesini dinleyeceğiz ve öyle sandığa gideceğiz. Bizim irademize bir saldırı yapılmışsa, bizim irademiz 7 çete mensubu tarafından elimizden alınmışsa, biz o iradeyi ve o gücü söke söke alacağız. Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olmaktan çoktan çıktı. O artık 16 milyon İstanbullunun adayıdır."

"Sizden sadece bir şey bekliyorum; komşunuz, yakınınız, dayınız kim olursa olsun bir kişiyi daha ikna edeceksiniz 23 Haziran'da ve beraber sandığa gideceksiniz. Biz zalimden ve zulümden yana değiliz, haktan, hukuktan ve adaletten yanayız diyeceksiniz. Elbetteki geri milletin iradesiyle alacağız. Hiç kimseye kızmayacağız, kin ve öfke beslemeyeceğiz. Çünkü biz hakkımızı, güzel bir İstanbul istiyoruz. Çünkü biz 16 milyon İstanbullunun kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bunun en güzel adımlarından birisini, bu yürüyüşü başlatan en güzel insanlardan birisini size emanet ediyorum. Onun adı Ekrem İmamoğlu."

"İSTANBUL'U AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Sahneye İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile gelerek halkı selamlayan Ekrem İmamoğlu, “Her şey çok güzel olacak" dedi.

Samsun'a giden Bandırma Vapuru'nda Mustafa Kemal Atatürk'e eşlik eden gençlikte, 'tam bağımsız Türkiye' diyen bir ruh ve özgürlük ateşi olduğunu belirten İmamoğlu, “19 Mayıs ruhunun 100. yılında biz de hep birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. 16 milyon insanı kucaklayarak Türkiye'nin demokrasi mücadelesini de hep birlikte vereceğiz. 'Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi' diyoruz. Her şey çok güzel olacak." diyerek İstanbullulara seslendi.

 

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi