Çocukların hayallerine dokunmak için yola çıkan Sarıyer Belediyesi ve CHP İstanbul İl Başkanlığı, çoğunluğu daha önce İstanbul’u görmeyen 90 çocuğu Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlıyor.
 
Kilyos Sosyal Tesisleri’ne gelen çocukları, CHP İstanbul Milletvekilleri; Sezgin Tanrıkulu, Didem Engin, Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz karşıladı.


 
ÇOCUKLARIN İSTANBUL’U GÖRME MUTLULUĞU
 
Yaşadığı şehirlerden ilk defa çıkan çocuklar, hem İstanbul’a gelmenin hem de karşılarında milletvekillerini görmenin heyecanını yaşadı. İlk defa deniz gören çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Doğayla iç içe bir tatil geçirecek olmanın sevinciyle yorgunluklarını bir kenara bırakan öğrenciler milletvekilleri Didem Engin, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile birlikte masa tenisi ve langırt oynadı.
 
AMACIMIZ, ÇOCUKLARIN FARKLI BİR VİZYON KAZANMASINI SAĞLAMAK.
Sarıyer Belediyesi Sosyal ve Yardım İşler Müdürü Saadet Göne Ergenç uygulanan projeyle ilgili olarak, “Mardin ve Siirt’ten 100’e yakın çocuk ağırladık. Birçoğu hiç deniz görmemiş… Sarıyer Belediyesi olarak zaten bu tür sosyal sorumluluk projelerini 8 yıldan beri yapıyoruz. Başkanımız da bu projeye çok önem veriyor. Özellikle doğu ve güneydoğudan, İstanbul’u hiç görmemiş çocukları Kilyos’taki tesisimizde misafir ediyoruz. Onlara İstanbul’u tanıtıyoruz, gezdiriyoruz. Çocuklar burada oldukları için çok mutlu. Proje sayesinde kültürlerarası bir kaynaşma da sağlanıyor. Amacımız, çocukların farklı bir vizyon kazanmasını sağlamak.
 
Mardin ve Siirtli çocukları ağırlamaktan mutlu olduğunu söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada, “Burada sizler ev sahibi, bizler de sizin misafiriniziz. Sarıyer’de daha önce de Doğu ve Güneydoğu gibi çeşitli yörelerden, hatta yurtdışından gelen misafirlerimiz oldu. O güzel çocuklarımızın, Sarıyerli çocuklarla tanışması bize ayrı bir haz verdi” dedi.
 
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi