ESENYURT- CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen “Esenyurt AKP kulislerinde uzun zamandır başkanın istifa edeceği, hatta yerine kimin getirileceği AKP’li çevreler tarafından konuşulmaktaydı.Tüm bu durumlar bize net olarak göstermektedir ki, bu bir istifa değil görevden almadır!” diye konuştu.

İstifanın, Esenyurt’ta yaşanan hukuka aykırılıklardan ve yolsuzluklardan aklanma yöntemi olmadığını belirten Gökmen, “Her ne kadar Necmi Kadıoğlu istifasını sağlık sebeplerine bağlasa da, daha önce basına da yansıyan haberler neticesinde AKP Hükümetinin Yerel Yönetimler bazında bir  ‘operasyon’ başlattığı ve bu ‘operasyonun’ bir parçasının da Esenyurt Belediyesi olduğu tarafımızca bilinmektedir” dedi.

‘YAŞANACAK BİR YER OLMAKTAN ÇIKTI’

Esenyurt'un Necmi Kadıoğlu döneminde plansız büyümenin ve dikey mimarinin kurbanı olduğunu savunan Gökmen, “Esenyurt’ta son yıllarda binlerce ruhsatsız proje yapılmaya başlanmış ve bu projelere belediye tarafından bir yaptırım uygulanmamış, aksine zımnen rıza gösterilmiştir. Bu gelişmeler Esenyurt’u içinden çıkılamaz ve yaşanmaz bir şehir haline dönüştürmüş, halkın ciddi tepkilerine sebep olmuştur. Necmi Kadıoğlu 15 yıla yakın görev süresince Esenyurt’ta hizmet namına bir şey katmadığı gibi, yeşil alanların yok olmasına, gökdelenlerin şehri kuşatmasına ve yolsuzlukların artmasına sebep olmuştur. Tüm bunlar kontrolsüz nüfus artışını beraberinde getirmiş ve artık Esenyurt yaşanacak bir yer olmaktan çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

‘ASIL KAYGI OY KAYBI’

Kadıoğlu'nun istifasının arkasında 16 Nisan referandumu olduğunu dile getiren Gökmen “AKP’nin asıl kaygısının Esenyurt’ta oy kaybı korkusu olduğunu biliyoruz. Referandumda Esenyurt'ta yüzde 53 ile ‘hayır' çıktı. AKP baskı ile istifa ettirdiği Necmi Kadıoğlu yerine ‘Atama’ yöntemi ile bir belediye başkanı getirmeyi planlamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak rakibimiz de olsa halkoyu ile seçilen bir kişinin parti baskısı ile istifa ettirilmesine karşı çıkmaktayız. AKP bu konuda samimi ise Esenyut’ ta yeni başkanını halkoyu ile seçilmesini sağlamalıdır. Halk iradesinin her şeyin üstünde olduğunu kabul etmelidir” dedi.

‘HESAP VERMEDEN GİDEMEZ’

Gökmen, ilçede batan firmalar nedeniyle 25 bin civarında konut mağduru olduğunu ifade etti. Esenyurt'u bu hale getiren Kadıoğlu'nun istifasının yeterli olmadığına yargıya hesap vermesi gerektiğine dikkat çeken Gökmen “Kadıoğlu hesap vermeden gidemez. Esenyurt'ta kendi yandaşlarını nasıl zengin ettiğini, kendine yakın işadamlarının burada nasıl zenginleştiğini biliyoruz. Birkaç müteahhit firmayı ‘milli müteahhit’ yapıp, Esenyurt halkının yaşam alanlarını inşaata açıp peşkeş çektiler" ifadelerini kullandı.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi