Kulüp Başkanı Sultan Öztürk, Tarihi Cumhuriyet öncesine dayanan, 1921 yılında kurulan ve futbolda çeşitli yaş kategorilerinde 321 lisanslı sporcusuyla Süper Amatör Küme'de mücadele eden 97 yıllık Osmaniye İstiklal Spor Kulübü’nün süper kulüplere 26. topçusunu vermenin gururunu yaşadığını söyledi.

SIRADA 3 TRANSFER DAHA VAR

Aynı yaş gurubundan 3 çocuklarını da Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon Spor’un istediğini ve görüşmelere devam ettiklerini söyleyen Öztürk, kuruldukları günden bu yana futbol okuluna çok önem verdiklerini, olmazsa olmazlarının ise öncelikle spor yapan çocuklarının eğitim hayatı olduğunu belirtti.

İstiklal Spor Kulübü’nde top oynayan çocuklarının sene sonu karne başarılarına göre birincinin takım kaptanı, ikincinin ise kaptan yardımcısı olarak ödüllendirdiklerini söyleyen İstiklal Spor Kulübü Başkanı Sultan Öztürk, çocukların kendi aralarında her ay ortak bir doğum günü yaparak, o ay içinde doğanların doğum gününü ailece kutladıklarını ifade etti.

Çağımızın en büyük kitle birleştirici araçlarından birinin futbol olduğunu ve tarihi cumhuriyete dayanan Osmaniye İstiklal Spor’un, kurulduğu günden beri maneviyatını hiç kaybetmediğini söyleyen kulüp başkanı Sultan Öztürk, İstiklal Spor Kulübü’nün bulunduğu Bakırköy Osmaniye Mahallesi’nin, mahalle kültürünü kaybetmeyen ender mahallelerden biri olduğunu söyledi.

SULTAN ÖZTÜRK, “İDDİALIYIZ”

İstiklal Spor Kulübü’nün yalnızca top oynayan çocukların değil, ailelerin de gelerek nefes aldığı bir alan olduğunu söyleyen Öztürk, kulübün 99 depreminde mahalle halkını ağırladığını, 65 aş üstü müşterilerine çay bahçesinde ücretsiz servisi yapıldığını ve emekli müşterilerine de ayrıcalık tanıdıklarını söyleyerek, son 10 yıldır da mahalle cenazelerinin kulüp üzerinden Osmaniye halkına duyurulduğunu ve yönetim olarak cenaze sahibi ailelere ellerinden geldiğince destek olduklarını belirtti.

İstanbul’da 565 amatör kulübü olduğunu ve 9 kategoride liglere katılan olmadığını belirterek açıklamalarını sürdüren Öztürk, iddialı olduklarını ve futbol federasyonunda da bu sayının 10’un üzerine çıkmadığını belirtti.

SPORUN VE SPORCUNUN AHLAKIDIR ÖNCELİĞİMİZ

Amaçlarının para kazanmak değil, sporun ve sporcunun ahlakını ön planda tutmak olduğunu ifade ederek sözlerine son veren Öztürk, Osmaniye Mahallesi halkına da ayrıca teşekkür etti. “Osmaniye halkı hiç bir zaman hiçbir konuda kulüplerini yalnız bırakmadı. Bizim en büyük destekçimiz halkımızdır” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi