İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı ‘Anlat İstanbul’ çalışması kapsamında, İYİ Parti heyeti Arnavutköydey di. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen ’Anlat İstanbul’ programı çerçevesinde İYİ Parti heyeti Arnavutköy esnafıyla buluştu. İYİ Parti kurucularından ve eski GİK üyesi Özdemir Polat ve ilçe başkanı Tuncay Aktürk'ün ilçe binası önünden start verdikleri esnaf gezisine daha sonra İYİ Parti il başkanı Buğra Kavuncu, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. Farklı gruplara ayrılarak Arnavutköy esnafıyla ’Anlat İstanbul’ kapsamında sohbet eden, görüş ve önerilerini alan İYİ Parti heyeti programı Erzurumlular derneğinde noktaladı.

 Eczacı iki kardeş , kendisini ziyaret eden İYİ Parti heyetine, “ Biz bekarız , geleceğe dair hiçbir şey düşünemiyorum. Geldiğimiz nokta itibariyle bırakın ev , araba almayı evlenmeyi dahi düşünemiyoruz. Ne altın fiyatlarının yanına nede mobilyalara yaklaşamıyoruz. Geleceğe dair düşüncemiz sıfır.

Vatandaşın sorunlarını dinledi

Her mahallede vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İYİ Parti heyeti, Arnavutköylülerin gösterdikleri teveccühten oldukça memnun kaldı. Esnafın ve halkın sorunlarını dinleyen partililer, İYİ Parti iktidarında tüm sorunların çözüme kavuşacağını ifade ettiler.

Gazi çocuğu açtı ağzını yumdu gözünü" Daha nereye kadar susacağız"

Gazi çocuğu olduğunu söyleyen bir esnaf ise yaptığı açıklamada hem imalatçı hem toptancı hemde perakendeci olmasına rağmen geleceğe dair hiçbir güvenceyi görmediğini söyledi. Çünkü ham maddemiz dolar üzerinden geldiği için dolarında hergün şekil değiştirdiği için neyi kaça alıp kaça satacağımızı bilmiyoruz. Bu gün 10 TL ye sattığımız malı yarım 15 TL ye yerine koyamıyoruz. Dolayısıyla esnaf olarak bir gelecek göremiyoruz.

İyi Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu

İlçe yönetici Erdoğan Esen'in Ergün Çelik, çelik kapı dükkanının da açılışı yapıldı.

Esnaf; yarın için öngörüm yok keşke perakende satışa girmeseydim bin pişman oldum. Her yeni güne başka bir korkuyla uyanıyoruz.

Vatandaş ; Şu aldığımız ekmeğin fiyat olarak geldiği duruma bakın , benim evimde 7 boğaz var 3 ekmeği zor alıyorum dedi. Ayakta zor duruyorum, 3 ekmeğin 2 sini halk ekmek alıyorum 1 tanesini fırından alıyorum çocuklarım sıcak ekmek yesin diye dedi.

Editör: Haber Merkezi