‘TEKSTİL TÜRKİYE’NİN İSTİHDAM MERKEZİ’DİR’

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını devam eden İYİ Parti 3.Bölge Milletvekili Adayı İşadamı Özdemir Polat, 3.Bölge’de faaliyet gösteren tekstil firmaları, çeşitli STK ve dernekler ile bir araya geldi. Ziyaretlerine bölgede faaliyet gösteren büyük tekstil firmaları ile başlayan Polat ve beraberindeki heyet bir çok fason atölyeyi de ziyaret eti. Kendisi de uluslararası faaliyet gösteren bir tekstil şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Özdemir Polat iktidar temsilcilerinin tekstilciler için ‘Çaputçular’ ibaresini kullanmasını doğru bulmadığının altını çizdi. Polat, “Tekstil sektörün Türkiye’nin en dinamik sektörlerinden biridir. İstihdamın olmazsa olmazıdır. Tekstilci iktidar temsilcilerinin dediği gibi ‘Çaputçu’ değildir” dedi.

‘SORUNLARI BİLİYORUM, ÇÖZÜM BULACAĞIM’

Kendisi de 35 yıllık tekstilci olan Özdemir Polat, tekstilcilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Maalesef tekstil sektörünün öneminin yeterince anlaşılamamış durumda. Bugün ziyaret ettiğim tekstil atölyelerinde gördüm ki çalışanından işverenine herkesin sıkıntısı ortak. Ve herkes şunu açık açık söylüyor; ‘Biz çaputcu değiliz.’ Bizler emek harcayan, istihdam yaratanlarız . Ancak, ne acıdır kihükümet ve başındakiler bizim sektörü anlayamadılar ve anlamak gibi çabalarıda yok. Bunun için diyorum ki seçildiğim an itibariyle içinde bulunduğum ve her ayrıntısını bildiğim tekstil sektörünün sesi olacağım. TBMM’de sizleri en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

İLK ZİYARET DİLEK TEKSTİLE

Özdemir Polat seçim çalışmalarını kapsamında ziyaretlerinin ilkinitekstil sektörünün güçlü firmalarından biri olan Dilek Tekstil’e gerçekleştirdi. Küçükçekmece Sefaköy’de uzun yıllardır üretim yapan ve yüzlerce kişiye istihdam ortamı yaratan Dilek Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Ayaz’ı firmasında ziyaret eden Polat, sektörün içinde bulunduğu sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.Özdemir Polat, daha sonra Müslüm Ayaz ile beraber Dilek Tekstil çalışanlarıyla firma önünde buluştu. Çok sayıda tekstil çalışanıyla dertleşme fırsatı bulan Polat bugüne kadar tekstilcilerin sorunlarını kimsenin dile getirmediğini söyledi. Polat, “Sizlere söz veriyorum, eğer meclise girersek, Tekstil sektörünü TBMM gündemine taşıyacağım. Ve tekstil sektörünün sorunlarına birinci elden çözüm bulacağım” diye konuştu.

‘ÜRETİMİN KAHRAMANLARISINIZ’

Tekstil sektörünün Türkiye’nin vazgeçilmez sektörlerden biri olduğunu belirten Polat, “Tekstil sektör olarak Türkiye’nin Mercedes’i konumundadır. Ancak, iktidardışa bağımlı olmayı o kadar içselleştirmiş durumdaki tekstil sektöründe de dışa bağımlı hale gelmemizi istiyor. İktidar çevrelerinin dediği gibi tekstil sektör yatırımcısı ‘Çaputçu’ değildir. Bu sektörde binlerce çalışan var ve bu çalışanlar Türkiye’nin üretim sektörünün ana kahramanlarıdır” sözlerini kullandı.

‘GÜÇLÜ TEKSTİLCİLER’ DÖNEMİ BAŞLAYACAK

İYİ Parti’nin seçimlere katılması ile beraber Türkiye siyasetinin yeni bir sinerji kazandığını kaydeden Polat, “Bugün İYİ Parti seçimlere girmeseydi ülkede ‘seçim heyecanı’ diye bir şey olmazdı.Ak Parti eliyle koymuş gibi seçimi kazanırdı. O nedenle 24 Haziran seçimleri hayati derece önemli bir seçimdir. Dileğimiz kim kazanırsa kazansın, seçimin adil bir düzen içerisinde yapılması ve hak edenin kazanmasıdır. Bu açıdan destekleriniz bizler için çok önemli. Allah izin bizimle birlikte‘güçlü tekstilciler’ dönemi başlayacak” ifadelerini kullandı.

POLAT’I TBMM’DE GÖRMEK İSTİYORUZ’

Dilek Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Ayaz ise, “Sektörden birinin TBMM’de olması sektör adına çok önemli ve avantajlı olacaktır. Sektör emektarları ve bu sektöre yatırım yapanlar olarak artık anlaşılmak ve dikkate alınmak istiyoruz. Bu açıdan baktığımızda tabiki tekstilcilerin desteği Özdemir Polat’ın arkasında olacaktır. Sayın Özdemir Polat’ı mecliste görmek istiyoruz” dedi.

SORUNLARI VE TALEPLERİ DİNLEDİ

Polat’ın bir sonraki durağı Kafkas tekstil oldu. Halkalı’da yüzlerce çalışanıyla hizmet veren Kafkas Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Atabey, Özdemir Polat’ı bina girişinde karşıladı. Burada da uzun bir inceleme yapan ve hem firma yetkilileri hemde çalışanlarla sektör hakkında fikir alışverişinde bulunan Polat, çalışanlara yönelik yaptığı konuşmada hükümetin sektöre bakışını anlattı. Ardından SÜER Tekstil’e ziyaret gerçekleştiren Polat, SÜER Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Atabey’in bir yakının cenazesine katılması sebebi ile firma müdürleri ve Atabey’in akrabaları tarafından karşılandı.

ÇALIŞANLARIN AKŞENER HAYRANLIĞI

Sonrasında Güneş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Beyazıt ile bir araya gelen Polatçalışanların sorunlarını dinleyerek çözüm üretileceğine dair söz verdi.Ciba Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tuncay’ı da ziyaret eden Polat, tekstil sektörünün sıkıntıları hakkında konuşarak, “Tekstilciler geçmiş döneme göre çok zor durumda. Kimi firma sahibi tekstili bırakarak  inşaat sektörüne giriyor. Bu durum istihdam açısından ülkeyi geriye götürmektedir” dedi. Serkan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tayfun’u da ziyaret eden Polat, burada da tekstil sorunları ve çözüm önerilerini aktardı. Son olarak Öz Kardeşler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Tuncay’ı da ziyaret eden İYİ Parti 3.Bölge Milletvekili Adayı Özdemir Polat, burada da tekstil işçileri ile bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Öte yandan tekstil firmalarında çalışan kadınların İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e olan hayranlıkları ve sevgi dilekleri gözlerden kaçmadı.

POLAT’IN İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ

Özdemir Polat tekstilcilerle buluşmasının ardından Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan Ebu Talip Camii bahçesinde bölge sakinlerine ve cami cemaatine iftar yemeği verdi. İftara katılımın beklenenden fazla olması nedeni ile cami toplantı salonunun da hizmete açıldığı programda konuşan Özdemir Polat, burada yaptığı konuşmasında iftar yemeklerinde siyaset konuşulmasını doğru bulmadığını ifade ederek, “Tek dileğim ülkemiz huzur ve barış ortamı içerisinde bir seçim süreci geçirsin. 24 Haziran’dan sonrada ülkemiz mutlu, huzurlu bir ülke olsun” dedi.  Gerçekleşen iftar yemeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken İYİ Parti Küçükçekmece, Başakşehir ilçe başkanlıkları başta olmak üzere bazı İYİ Parti vekil adayları da iftara katılan isimler arasında yer aldı.

‘ÜLKEMİZİN HUZURU HERŞEYDEN ÖNEMLİ’

Cami avlusunda gerçekleşen iftar yemeği yemek dualarının ardından son bulurken iftara katılanlara hitap eden Ebu Talip Camii imamı Ali Salmanlı, “Bizler konumumuz ve yaptığımız iş gereği siyasete uzak durmak ve her kesime eşit mesafede olmalıyız. Başkaları gibi davranamayız. Ancak bugün bizleri onurlandırarak camii cemaatine iftar veren Karslı hemşerimiz sayın Özdemir Polat, önemli bir hayır işlemekle yıllardır  hemşerilerine verdiği desteklerle beraber gönül kazanmayı da bilen biridir. Dilerim 24 Haziran seçimleri ülkemize huzur, barış ve refah getirir. Tek dileğimiz budur” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR EŞİKTEN GEÇİYORUZ’

Çalışmaları kapsamında Esenyurt Esencan Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştiren Polat, burada Esenyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİDER) Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek siyasi gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan ve bazı yöneticiler ile birlikte 24 Haziran seçimlerine dair görüş alışverişinde bulunan Polat, “Türkiye bir dönüm noktasından geçiyor. Bu keskin süreçte İYİ Parti Türkiye siyasi tarihinde önemli bir figür, bir umut merkezi olarak ortaya çıkmış ve Türkiye’nin sorunlarını çözmek için ülke yönetimine talip olmuştur” dedi.

‘VAAT EDECEK PROJELERİ BİLE KALMADI’

16 yıllık Ak Parti Hükümeti’nin Türkiye’yi iç ve dış siyasette çıkmaza soktuğunu  belirten Özdemir Polat, “16 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Bu süreçte tarım başta olmak üzere Sanayi, Tekstil ve üretime dayalı diğer iş kollarını da dışa bağımlı hale getirdiler. Bu ülkeye reva mıdır? Dört tarafı denizlerle çevrili, Allah’ın bize bahşettiği bu cennet ülkemizde bu hale gelmek hepimiz için utanç vesilesidir. Evet, yaptıkları iyi şeylerde var, yok saymıyoruz. Ama artık yeter. Yoruldular ve yordular. Yoruldukları ve yordukları her hallerinden bellidir. Ülkede toplumu ikiye bölmekten ve kutuplaşma yaratmaktan öte vaat edecek bir projeleri dahi kalmamıştır” diye konuştu.

‘DİLEĞİMİZ ÜLKE HAYRINA ÇALIŞILMASI’

Polat’ın ardından kısa bir değerlendirme yapan ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan ise Polat’ın sözlerine hak vererek, “16 yıllık yönetim boyunca iyi şeylerin yapıldığını inkâr etmemiz mümkün değil. Sanayici ve iş adamları olarak ülke ekonomisinin daha iyi olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü yabancı sermaye başta olmak üzere ekonominin diri olabilmesi için güçlü bir ekonomi ve güçlü bir hukuk sisteminin işler vaziyette olması gerekir. Dileğimiz 24 Haziran seçimlerinde kim kazanırsa kazansın, başta hukuk sistemimiz olmak üzere ülkemizin hayrına olan işlerin yapılmasıdır” dedi. Gerçekleşen ziyarete ayrıca İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İSİFED) Genel Başkanı Muammer Ömeroğluda katıldı.

‘DESTEĞİMİZ ÖZDEMİR POLAT’A’

Beylikdüzü Kars-Ardahan-Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret eden Özdemir Polat, özellikle 3.Bölge’de yaşayan hemşerilerinden destek beklediğini ifade ederek, “Türkiye bir karmaşaya doğru sürüklenmektedir. Bizler İYİ Parti olarak elimizi taşın altına koyduk ve ülkemizi bu durumdan kurtarmak için yola çıktık” dedi. Polat’ı karşılayan Dernek Başkanı Temel Altıntaşve yönetim kurulu üyeleri ise desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ederek, “Bizler hemşericilik duygusu ile birbirimize bağlı insanlarız. Hangi partiden olursa olsun, bizim sesimizi duyuracak her kimse onu destekleme kararı aldık. Bu açıdan desteğimiz Özdemir Polat’a olacaktır” dediler.

IĞDIRLILARDAN POLAT’IN ONURUNA İFTAR’

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin Beylikdüzü MAYA Restoran’da onuruna verdiği iftar yemeğine de katılan Özdemir Polat, kendisine verilen teşekkür plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, hemşerileri tarafından onuruna böylesi bir etkinliğin düzenlenmiş olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Polat, “Bugün siyasi bir kimlikle karşınıza çıkmış olabilirim, ama şunu çok samimi söylüyorum ki sizlerle birlikte olmaktan her zaman hoşnut oldum. Ve yine sizlerin kültürümüze ve dayanışmamıza yönelik çalışmalarınıza daimkanım ölçüsünde katkı sunmaya devam edeceğim. Bu dayanışmamız ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasına yönelik etkinliklerinizde bundan sonra da sizlerle olmaktan mutluluk duyacağım. Bugün sizlerin karşısına vekil adayı olarak çıktım bu anlamda tümhemşerilerimden destek bekliyorum” dedi.

‘HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ OLDU’

Derneğin Basın Danışmanı Celal Karaali’nin sunumuyla başlayan iftarlı plaket töreni Dernek Yönetim Kurulu adına dernek başkanı Hadi Akmugan’ın konuşmasıyla başladı. Katılanlara ve geçmişte sponsor olanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Akmugan,“Sayın vekil adayımız Özdemir Polat bizim her zaman yanımızda olan, her zaman destekçimiz olan bir hemşerimiz. Sadece bizim değil, kendisine ulaşan sanatçısından derneğine herkese, her zaman katkı sunan bir değerimiz. Dernek Yönetimi olarak bizler farklı siyasi görüşlere sahip olsak da, Özdemir Polat bizler için her zaman siyaset üstü bir değerdir. İnanıyorum ki vekil olduktan sonra da bizlerin yanında olmaya devam edecektir. Ve çok rahatlıkla söyleyebilirim, kendisine desteğimiz tamdır. Teşekkür eder, bir sonraki programımıza Milletvekili olarak katılmasını dilerim” dedi.

KATKI SUNANLARA PLAKET VERİLDİ

Öte yandan dernek tarafından 4 Mart gecesi düzenlenen geceye sponsor olan Haydar Fidanboy, Servet Yenigün, Mehmet Emin Barbaros ve Gürsel İlgüz’e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. 4 Mart 2018’de gerçekleştirilen gecede binlerce insanın buluşmasına, kaynaşmasına ve tanışmasına vesile olan Dernek Yönetimine de teşekkür plaketiyle ödüllendirildi. Milletvekili adayı Özdemir Polat’ın elinden plaketlerini alan Dernek Yönetiminin hedefi ise bir sonraki geceye daha geniş katılım sağlamak.Program sonunda iftar programına katılan davetliler hatıra fotoğrafı çektirdiler

Bilal ÇIĞRIM-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi