EN UÇTAN BAŞLADILAR...

Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler için siyasi partilerde hummalı çalışmalar başladı. Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken AKP ile MHP’nin yerelde de ittifak yapma çalışması sürerken sahalara ilk inen siyasi parti ise İYİ Parti oldu

KARS UĞURLU GELECEK

Yerel seçimlerin startını vermek ve teşkilatla buluşmak adına Kars’a giden İYİ Partililere Kars’ta yoğun ilgi vardı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Genel İdare Kurulu( GİK) Üyesi Özdemir Polat ve Celal Karapınar, Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Feryal Tanrıverdi’den oluşan heyetin katıldığı yerel seçimlerin ilk adımı Kars İYİ Parti İl binasını ziyaretle başladı. Kars İl Başkanı Settar Kaya ve yönetim kurulunun karşıladığı heyet bir süre il binasında dinlendi ve bilgi alış verişinde bulundular. Yerel seçim çalışması ve teşkilatla buluşmanın Kars’tan başlatılmasını “seçimler de uğur getirecek” diye açıklayan heyet, 2019’a çok iyi hazırlandıklarını söylediler..

DOLU DOLU BİR ZİYARET

Yerel seçim startını Türkiye’nin sınır kenti Kars’tan veren İYİ Partililer, Valilik önünde düzenlenen Ahilik haftası etkinliklerine katıldıktan sonra esnaf ziyaretleri yaptılar. Partililer Serhat televizyonu, Kars Ticaret Odası , Kars Zıraat Odası ve Kars Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere bir dizi ziyaretlerde bulundular. Cadde ve sokaklarda esnaf ziyareti de yapan İYİ Partililer, özellikle Odalarda Karsın ekonomik yapısını, tarım ve hayvancılık alanındaki son durumunu öğrendiler.

TARIM VE HAYVANCILIK CAN ÇEKİŞİYOR

Kars Zıraat odası Başkanı Adem Ertaş ile uzun bir sohbet gerçekleştiren İYİ Parti heyeti, Ertaş’tan Kars’ın tarım ve hayvancılığı hakkında bilgi aldılar. Ertaş, “Yaşanan ekonomik krizden öncesine dayanan ve tarım politikasının yanlış uygulanması nedeniyle Tarımın ve hayvancılığın merkezi olan Kars maalesef hakettiği yerde değil” dedi.

BİZİM İÇİN ETNİK KÖKEN DEĞİL,

KARS’A YATIRIM YAPAN ÖNEMLİ

Kars Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Medet Alibeyoğlu’da yaptığı konuşmada Kars’ın ekonomik anlamda istenilen noktada olmadığının altını çizdi. Alibeyoğlu, “Karsımız Türkiyenin sınır ili ve bekçisidir. Hatta, yüzyıllardır farklı etnik ve milliyetten vatandaşlarımızın bir arada ve kardeşce yaşamasıyla örnek olmuştur. Ancak ne acıdırki özellikle seçim atmosferlerinde kutuplaştırmalar olmaktadır. Bu da bizi üzmektedir. Oysa Kars’ımızın gerçek anlamda hizmete, yatırıma ihtiyacı var. Bizim için etnik kökenden önce Karsımıza yatırım yapan kişi, kurum önemlidir” diye konuştu.

POLAT’A YOĞUN İLGİ

Kendisi de Kars Arpaçay’lı olan İş adamı ve İYİ Parti GİK Üyesi olan Özdemir Polat’a ziyaretler de hemşerilerinden yoğun ilgi oldu. İYİ Partinin yerel seçimler startını Kars’tan vermesi nedeniyle Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile GİK Üyesi ve Kars’lı olan Özdemir Polat’ın katıldığı program dolu dolu geçti. Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda KARS’a giden ve Kars’lı oluşu nedeniyle hemşehrilerinden yakın ilgi gören Özdemir Polat, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

KARS ATA BABA VATANIMDIR

Kars’a bir gün erken giden Polat’ı bazı partilileri ve dostları Kars Havaalanında karşıladı. Havaalanından şehir merkezine konvoy halinde giden Polat ve dostları, ilk akşam konakladıkları otelde hazırlanan yöresel yemekte buluştular. 40 Yıldır İstanbul’da yaşamasına rağmen memleketle olan bağını hiçbir zaman koparmadığını söyleyen Polat, “kültürel ve milli değerlerimizi her zaman koruyan ve yaşayan biri olarak bugünde Ata, Baba topraklarında olmaktan çok mutluyum” dedi. Polat, “çok samimi söylüyorum ki memleketime gelmekten dolayı çok mutluyum. Siyasi bir görev dahilinde de olsa memleketime gelip insanlarımla sohbet etmek çok güzel. Hemşericiliğimizi, dostluğumuzu ve akrabalılığımızı siyaset üstü görerek haraket edersek her alanda daha başarılı, Kars’ımıza daha faydalı olacağımıza inanıyorum” dedi.

GAZETECİLERLE BULUŞTULAR

İyi Parti Genel Başkan Yardımcıları,Milletvekilleri,Genel İdare Kurulu (GİK) Üyelerinin ikinci durakları ise Erzurum oldu. Erzurum'da gazetecilerle sabah kahvaltıda bir araya gelen İYİ Partiler, Erzurum’un dünü bugünü ve yarınını konuştular.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu ve milletvekili Naci Cinisli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Basınla buluşma kahvaltısında konuşmalar Erzurum’un ekonomik ve siyasi çıkmazı üzerine yoğunlaştı. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, GİK üyeleri Özdemir Polat, İsmet Koçak ve Celal Karapınar, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İl Başkanı İbrahim Dumlu, Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Feryal Tanrıverdi,Yönetim Kurulu Üyeleri ve bazı İlçe Başkanlarının katıldığı toplantı daha sonra farklı ziyaretlerle devam etti.

Celal KARAALİ / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi