Bayrampaşa’da bulunan devre mülk projesi Caprice Gold Otel'e para yatırdıklarını ve mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, otelin önünde toplanarak konu ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Kamuoyunda “Jet Fadıl” olarak tanınan FadılAkgündüz'ün projelerinden Caprice Gold Bayrampaşa’ya yatırım yaparak mağdur olanlar tarafından kurulan Caprice Gold Yatırımcılar Derneği üyeleri, Caprice Gold inşaatın önünde toplanarak eylem yaptı.

JET FADIL NEDEN YAKALANMIYOR?

Caprice Gold Bayrampaşa Projesi’ne yatırım yaparak mağdur olan ve haklarını geri almak için devlet büyüklerinden yardım isteyen yaklaşık 200 kişi ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak seslerini duyurmak istedi. Caprice Gold Mağdurları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan tarafından yapılan basın açıklamasında  “10 binkişiyiz. 10 bin kişinin 5 tane de ailesi olsa en az 50 bin kişi. Yazık günah değil mi bu kadar insana. Adam bir tane simit çalsa yakalıyorlar cezaevine atıyorlar. Bu milleti dolandırdı, dünyayı dolandırdı hiç kimse bir şey yapmıyor. Büyüklerimizden, devlet büyüklerimizden gerçekten bir şeyler yapmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

ADALETİN YERİNE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Tapusunu gösterip mağdur olduğunu söyleyen İrfan Yurtseven, “Yatırım yaparken çocuklarımıza güzel bir gelecek vadetmek için güzel umutlarla devre mülk adı altında İslami bir otele yatırım yaptım. Sonucunda çok kötü bir şekilde dolandırıldık benim Güngören’dedubleks bir dairem vardı. Devre mülk karşılığında dairemi verdim. Buraya getirdiler. Bir sene kira adı altında kira ödediler. Bir sene sonra o da kesildi. Elimde olan her şey de gitti. Ailecek çok mağduruz. Adaletin yerine gelmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

"BU DAVANIN DOSYASI KAMYONLARLA TAŞINACAK HALE GELDİ"

Fadıl Akgündüz’ün üzerinde hiçbir mal ve mülkün olmadığını söyleyen Avukat Sadık Cansız, “Bugün bu davanın dosyası kamyonlarla taşınacak hale gelmiş. Ama bilirkişi ücretleri bu dosyaları bilirkişinin evine götürecek nakliye parasını dahi tutmuyor. Malların kimin adına olduğu belli değil. ‘Jet Fadıl’ denilen adamın Fadıl Akgündüz’ün bir tane çöpu yok. Ama bütün malların kontrolünün onda herkes tarafından biliniyor. Yargıda bununla ilgili işlem yapma imkanının altyapısını dahi oluşturamıyoruz” dedi.

HAYRİYE ÇAYNÜK-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi