ESENLER- Esenler Belediyesi Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, yeni dönem faaliyet tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Aile ve Gençlik Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Esenler Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Dede Torun Yaşam Merkezi, Anne Çocuk Merkezi ve Kadın Aktivite Merkezleri'nin idarecilerinden oluşan 60 kadın katıldı.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK DA VAR, MUTFAK ATÖLYESİ DE

Programda konuşan Kadın, Aile ve Gençlik Müdürü Cemal Bolat, Esenler Belediyesi'nin ilçede kadınlara yönelik faaliyetlerini ve yeni dönemde hayata geçirilecek olan projeleri anlattı. Bolat, "Esenler Belediyesi olarak Esenler'de kadın ve aileye her zaman öncelik vererek, hizmetlerin bu minvalde devam ettirilmesi için çalışıyoruz" diyerek, "Bu misyonla yeni faaliyete geçirdiğimiz Ümit Meriç Kadın, Aile ve Eğitim Merkezimizde birçok farklı branşta, alanında uzman hocalardan, 500'e yakın kız öğrencimize üniversiteye hazırlık ve okulu destekleme kursları vermekteyiz. Kadınlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için başlattığımız "Şehirde Sağlıklı Yaşam Seminerleri"nin yanında, step aerobik ve pilates gibi haftanın beş günü spor hizmetimiz de bulunmakta. Güzellik ve cilt bakımı gibi alanlara ilgisi olanlara kadınlarımız için kuaförlük sınıfımızı hizmete geçirdik. Yeni dönemde mutfak atölyemiz, sunum teknikleri, fırıncılık ve pastacılık alanında eğitimler verecek" şeklinde konuştu.

"ŞEHİR BENİM" PROJESİ

'Türkiye'ye rol model olacak çalışma' diye bahsettiği "Şehir Benim" projesi hakkında bilgiler veren Cemal Bolat şunları söyledi:

"İlçemizdeki 16 mahallede, iki yıl boyunca şehirli olma kültürünü destekleyecek olan proje kapsamında, kadınlarımız aracılığıyla yaşadığı çevreye, topluma, ailesine karşı sorumluluklarını bilen ve bilinçli  bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Milli ve manevi değerlerimizle donatılmış, bilinçli, inisiyatif alabilen, özgüven sahibi bir kadın profili oluşturmak amacındayız. Toplumların gelişmesini ve güçlenmesini isteyen milletler kadınları desteklemeden bunu gerçekleştiremez. Daha güçlü bir Türkiye için, her zaman kadınlar önceliğimiz olacaktır."

Kadın ve Aile Koordinatörü Sevilay Acar da, "Şehir Benim" projesinin Yavuz Selim Mahallesi'nde, Ekim ayında başlayacağını açıkladı. Acar, bu projeyle Esenlerli kadınların hem yaşadıkları şehri daha iyi tanıyıp güzelleştireceklerini hem de yeteneklerini keşfedeceklerini söyledi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi