Oyuncu ismail Hakkı moderatörlüğünde gerçekleşen program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Programda kumdan resimler çizen sanatçı Veysel Çelikdemir, "15 Temmuz" temalı gösteri sunarken, Şair Dursun Ali Erzincanlı da şiirleriyle geceye katılanlar arasındaydı.
Kendisi de bir Kağıthaneli olan ve Taksim Meydanı'ndaki darbe karşıtı gösterilere hafriyat kamyonuyla gelerek protestoların simgelerinden biri olan Şerife Boz, eşine ait kamyonu kullanmaya nasıl karar verdiğine ilişkin şunları söyledi:
"Darbeye dur demek için kalabalık olmak gerekiyor diye düşündüm. Komşumu, çocuklarımı alarak yola çıktım. Kamyon sürmeyi biliyordum ancak şehir içinde hiç sürmemiştim. Tekbir, salavat getirerek araca bindim. Sokağa çıktığımda ekmek almaya giden, kuyruğa giren insanları gördüm ve kızdım. Onlara, 'Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz' dedim. Bir anda aracın kasası ve her yeri doldu." diye konuştu.
"O GECE BİR MİLLETİN DEVLEŞTİĞİ GECEDİR"
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki darbeci askerlerin kurşunlarıyla vurulanlara ilk tıbbi müdahaleyi yaparak, birçok insanın hayatını kurtaran Dr. Sezai Çelik de Ümraniye'deki evinden köprüye kadar yürüyerek gittiğini belirterek, darbecilerin izin vermemesi nedeniyle gece 02.30'a kadar yaralıları almak için ambulansların hareket edemediğini söyledi.
"ELBİSELERİMİZİ ÇIKARIP TANKLARIN EGZOZLARINI TIKDIK"
Atatürk Havalimanı'na giden tankların egzozlarını tıkayarak durduranlardan Mehmet Şükrü Kıntaş da Başakşehir'deki evinden arkadaşlarıyla havalimanına doğru yola çıktıklarını ve tankları gördüklerini belirterek, şunları anlattı:
"Tankları nasıl durduracağımızı bilmiyorduk. O an düşünürken kalabalığın içinden bir ses, 'tankların egzozunu tıkayın' dedi. Arkadaşımla birlikte üzerimizdeki elbiselerimizi çıkarıp tankların egzozlarını tıkamaya başladık. Elimize ne geçtiyse egzoza soktuk. Aradan iki dakika geçti tanklar stop etti. Duman içeri girince darbeci askerler kapakları açtı. Onları teslim aldık." Kıntaş, bu yöntemi kullanarak 9 tankı çalışamaz hale getirdiklerini söyledi. Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi