KAISİAD Öncülüğünde Kars- Ardahan ve Iğdır’ın Sivil toplum örgütü, İş Adamları ve Kanaat önderleri tarafından imza altına alınan deklarasyonda şu görüşlere yer verildi:

AMAÇ- HEDEF

KAI Platformu İstanbul da bulunan Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat önderleri, İş Adamları, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlardan oluşmaktadır. Bu platformla KAI’lı hemşerilerimizin ekonomik, kültürel ve siyasi dayanışması amaçlanmaktadır. İstanbul’ da ki yönetim mekanizmalarında temsilde adaleti  sağlamak için TUİK rakamlarına göre  850.000 Kars Ardahan Iğdırlının olduğu İstanbul da söz ve karar mercilerinde ne yazık ki  hak ettiğimiz  noktada değiliz.

Birçok etnik yapıyı içinde barındıran KAI coğrafyası ve mozaiği ile adeta Türkiye”nin minyatürü olma özelliğini taşımaktadır. Yıllarca aynı coğrafyada Kürt”ü, Türk”ü, Azeri”si, Terekeme’si, Çerkezi, Abaza’sı ve Boşnak’ı hatta Almanı ile birlikte kardeşçe barış içerisinde yaşamış hiçbir etnik yapının diğerini ötekileştirmediği barış ve hoşgörünün egemen olduğu örnek iller vasfını her zaman korumuş ve örnek olmuşlardır.

MADDE 1 : VATANSEVERLİK

Her birimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmuş olduğu günden bu güne kadar, bu güzel ülkenin bekasının teminatıyız. Vatansever bir toplum olarak, Türkiye Cumhuriyeti”nin varlığına ve bekasına karşı olan bütün tehditlere siper olmamız gerektiğine inanıyor ve ülke birliğinin her şeyden daha önemli olduğunu düşünüyoruz.

MADDE 2 : LİYAKAT

KAI olarak Liyakat sistemine bağlılık temel prensibimiz olmalıdır. Lobimiz gücünü adalete dayanmasından alır. Adam kayırmacılık, Ahbap- Çavuş ilişkisi, Torpil gibi haksız edinimleri değil; bilgi, görgü, kültür ve beceri gibi kriterlerde hak edilmiş mevkii ve makamı hedefleriz. Bizim kendimiz için istediğimiz, hak ettiğimiz ve hak edeceklerimizden fazlası olamaz. İstanbul özelinde kendilerini KAI’nın temsilcisi olarak gösterip siyasi simsarlığa soyunanlar olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu simsarların asla KAI toplumunu temsil etmediklerinin bilinmesini isteriz. KAI toplumu olarak temsilde adalete ve liyakatı önemsiyoruz.

MADDE 3 : DÜNYA  VATANDAŞLIĞI

Yetişecek yeni neslin, bir dünya insanı olabilme vizyonuna yönelmesini sağlamak gibi bir misyonumuz olmalıdır. Kendi kültürünü kaybetmeden evrensel değerlere açık, gezen, okuyan, araştıran ve en önemlisi geniş açıdan düşünebilen bir gençlik için çaba sarf etmeliyiz Dil, Din,Irk ve Mezhep ayrımı gözetmeden yaşadığı gezegen için bir şeyler yapmaya çalışan gençlik hepimizin peşinden koşacağı bir nesil yetiştirmeliyiz. Ülkemizin batıya entegre olacak AB sürecinin devam etmesinden yanayız.

MADDE 4 : SİYASET ÜSTÜ OLMAK

KAI olarak her birimiz farklı siyasi görüşlere sahip olsak da amacımız yaşamış olduğumuz topluma artı değerler katmaktır. Temel değerlerimizi koruyarak, birbirimize saygımızı hiçbir zaman yitirmeden, farklı düşüncelerden yararlanıp hakeden hemşerilerimizi hak ettikleri noktaya taşımak  ve bu hemşerilerimizin topluma faydalı  hizmetler yapması için onlara her mecrada destek ve yardım etmemiz gerektiğine inanıyoruz Cumhuriyetin kazanımlarının eşit yurttaşlık temelinde toplumun tüm katmanlarına yansıtılması için çaba sarf edeceğimizi ve Cumhuriyet‘in yaşaması için üzerimize düşen görevlerimizi layıkıyla yapacağımızı taahhüt ederiz.

MADDE 5 : HOŞGÖRÜLÜ  OLMAK

KAI’da yaşanan hoşgörü ve barış kültürünün ülkemizin her yerinde egemen olmasını istiyoruz. Son yıllarda ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri ve çocuk istismarı için acil olarak caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

MADDE 6 : DEMOKRASİ TERÖR VE HUZURLU ORTAM

Türkiye’de terörün bitmesi ve huzurlu bir ülke olmamız için hep birlikte kardeşçe mücadele etmeyi ve birlikte başaracağımızı düşünüyoruz. Ülkemizin batıya entegre olacak AB sürecinin devam etmesini ve bir daha darbe girişimlerinin olmaması için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını istiyoruz.

MADDE 7: YÖNETİMDE TEMSİLİYET

24 Haziran 2018 de yapılacak seçimlerde İstanbul’da yeterince siyasi partilerimizde KAI’lı hemşerilerimizin seçilecek sıralamalarda olmamasını temsilde adalet duygumuzu zayıflattığını ve önümüzdeki süreçte her platformda bu haksızlığı gündeme getireceğimizi ve gereğinin yapılması için tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı taahhüt ederiz. Bölgemiz ve bölge insanımızın refahı için devletimizin kaynaklarının adil bir şekilde bölgemize aktarılması için elimizden gelen bütün girişimleri yetkili mercilere intikal ettirip takipçisi olacağız.

MADDE 8: TANITIM VE ETKİNLİKLER

Bu platform daha önce KAISİAD koordinasyonunda 3/6 Kasım 2016-19/22 Ekim 2017 Tarihlerinde yapılan ve 18/21 Ekim 2018 Tarihlerinde yapılacak olan 3.Kars Ardahan Iğdır Tanıtım günleri ve bölgemizin tarihi kültürel ve turistik tanıtımında KAISİAD koordinasyonunda burada bulunan tüm STK‘larıyla beraber gerek İstanbul’da gerek Kars Ardahan ve Iğdır’da beraber yapacaklardır.

MADDE 9: İŞ DÜNYASI

Bizler Türkiye’nin iş dünyasının lokomotifi olmak için çalışan Kars-Ardahan-Iğdır’lı işadamları olarak ülke ekonomisine artı değerler katan insanlarız. Bireysel olarak iyi yerlere gelmiş olsak da Kars Ardahan ve Iğdırlılar olarak güçlerimizi birleştirip yeni iş ve istihdam alanları yaratarak özellikle bölgemize ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağımızı taahhüt ederiz.

MADDE 10: Kars Ardahan Iğdırlılar olarak İstanbul’da Esrar ve Eroin bağımlılığının çok arttığını görmekteyiz. Çocuklarımız ve geleceğimiz için tehdit unsuru olduğunu düşünüyor, en kısa zamanda tedbir alınmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

Editör: Haber Merkezi