Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmayan Bakırköy Belediyesi’nin yerel seçimlere kısa bir süre kala, 4.5 yıldır atıl halde bekletilen huzur evini özel bir işletmeye verdiği iddia edildi.

Vahide Sultan Huzur Evi olarak kiraya verildiği söylenen huzur evinin, iskanının olup olmadığı bilmezken, Bakırköy Belediyesi huzur evini 3. kişilere kiraya verebilmek için belediye meclisten oy çokluğu ile yetki almıştı.

AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Keleş, yıllardır atıl durumda bekletilen huzur evini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bildireceğini söylemiş, "465 milyon bütçesi olan belediyemiz burayı işletebilir. Belediye işletemeyecekse bakanlık işletebilir" demişti.

Geçtiğimiz günlerde de Bakyaşam Huzur Evi bahçesinde, Sağlık Bakanlığı bayrağı görülmüş, konuyu sorduğumuz AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri yetkileri olmadığı için konuyla ilgili bilgileri olmadığını ifade etmişti.

“Kamunun malını kamuya kazandıran başkan” olarak kendi reklamını yapan Başkan Kerimoğlu’nun, kamu mallarıyla ilgili hiçbir soruya cevap vermemesini eleştiren vatandaşlar, “Kamunun malı olan Bakyaşam Huzur Evi, şimdi kimin evi?” diye sordu.

BAKYAŞAM YAŞAM EVİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Toplam 108 oda sayısı bulunan Yaşam Evi’nde; 61 adet 25’er m² normal oda, 33 adet 30’ar m² normal oda, 3 adet 40’ar m² suit oda, 3 adet 55’er m² suit oda, 3 adet 46’şar m² suit oda, 2 adet 37’şer m² suit oda, 3 adet 25’er m² misafir odası bulunuyor.

Yaşam Evi’nde ayrıca kapalı havuz, spor salonu, psikolog, hemşire ve doktor odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restoran, 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi