YSK'nın almış olduğu kararda, "Kamu araçları referandum propagandasında kullanılamaz" maddesi olduğu halde, Ak Partili Büyükşehir Belediyesi'nin bu yasağı yok saymasını hem hukuken, hem de vicdanen kabul etmediğini ifade eden Süleyman Nadir Ataman, "Belediyenin araçlarıyla caddelere EVET afişleri ve bayrakları asılıyor" diyerek, Adalar ilçesinde görüntülenen olayı meclise taşıdı.











İBB araçlarının Adalar ilçesinde EVET bayrakları asarken görüntülenmesini İBB'ye taşıyan CHP'li İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, "Fakir fukaranın hakkı, hukuku seçim propagandasında kullanılamaz" diyerek kamuoyuna seslendi. "Kamu kaynaklarıyla miting yapılması hem demokratik, hem hukuki, hem de ahlaki değil" ifadelerini kullandı.











İstanbullular'ın vergileriyle alınan bu araçların EVET afişi asılmak için kullanılamayacağını vurgulayan Ataman, "Ortada ne bir izin, ne de bir belge var. Sadece durumdan vazife çıkarıp bir yaranma var. Çünkü; görevde hakkındaki iddialarla teslim alınmış bir belediye başkanı var" değerlendirmesi yaptı.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi