Günlerdir kamuoyunda tartışılan Kanal istanbul Projesi ile ilgili tek bir açıklama yapmayan Bakırköy Belediyesi'ne vatandaşlar tepkili.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürülüklerine verilecek itiraz dilekçeleriyle ilgili kamuoyudaki bilgi kirliliğine son verecek hiç bir açıklama yapmayan Bakırköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, yılbaşı kutlamaları paylaşımları da farklı yorumlandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 7/24 hizmet vererek, vatandaşların soru ve önerilerine cevap veren181 çağrı merkezinin de bazı muhtarlıklara toplu dilekçeleri toplayabilirsiniz, bazılarına ise toplayamazsınız cevabı verdiği söylendi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlükleri toplu imza alımların kurum olarak yapılmayacağını, yalnızca şahsi başvuruların değerlendirileceğini açıklarken, bazı Bakırköy Muhtarlarının 'Belediye’nin verdiği bilgiye göre' Kent Konseyi’nin üst yazı ile imzaları Bakanlığa ileticeği bilgisi vermesi dikkat çekti.

 

Kent Konseyi ise meydanda kurulan stanta sadece dilekçe örneği dağıttıklarını, bir üst yazı ile Bakanlığa götürmek gibi bir işlemin söz konusu olmadığını belirtti. Dağıttıkları hazır dilekçelerle vatandaşları postaneye ya da ilgili müdürlüklere yönlendirme çalışması yaptıklarını söyledi. 

Bakırköy Belediyesi’nin merkezi Beşiktaş ve Ataşehir’de olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gidilmesi için vatandaşa araç tahsis etmeyeceği bilgisi verildi.

 

CHP’li Bakırköy Belediyesi’nin neden araç kaldırmadığını soran vatandaşlar, duruma tepki göstererek belediyenin araçla vatandaşları ilgili müdürlüklere taşımasını talep etti.

 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi