AVCILAR- Avcılar’ın sevilen ismi, siyasetin genç ve başarılı yüzü Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal ile şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında araştırma yaparak siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek istedik. Özellikle de sosyal medyada gençlerin ‘Küçükçekmece seni bekliyor’ paylaşımları birçok kişinin ilgisini çekerek bize gelen telefon ve maillere aynı zaman da cevap vermiş olalım.

GENÇLERİN İDOLÜ HALİNE GELDİ

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ile ‘Avcılar için daha fazla ne yapabiliriz?’ düşüncesiyle 7/24 çalışarak halkın sorunlarına çözüm arayan, geride kalan sürede ise ortaya koyduğu performans ile Başkan Dr. Handan Toprak Benli'nin kendisine olan güvenini boşa çıkarmayan Baykal, düzenlenen etkinlikler öncesi ve sonrasında yoğun mesai harcayarak, görevini layıkıyla yerine getiriyor. Özellikle de gençlerin ve çocukların dikkatini çeken Başkan Yardımcısı Burçin Baykal gençlerin idolü haline gelmiş. Hayranlıkla takip ettikleri Burçin Baykal hakkında gençlerin son zamanlarda sosyal medya üzerinden çalışmalar yaparak Burçin Baykal’ı belediye başkanı olarak görmek istiyoruz diyorlar.

‘BİRİLERİNİN İHTİYACINI KARŞILAMAK ÖNEMLİ”

Gençler sizi Küçükçekmece Belediye Başkanı olarak görmek istiyor bunun sebebi ne diye sorduğumuz da kendisine bağlı birimlerle sürekli diyalog içerisinde bulunan ve sorunların yerinde ve acil çözülmesi için çaba sarf eden Baykal, “Başkanımız Sayın Dr. Handan Toprak Benli'nin başarısı için, daha güzel bir Avcılar için, hep birlikte el ele, omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki sadece kendi ilçemiz olan Avcılar için değil diğer ilçelerden gelen gençlerimiz, çocuklarımız ve yaşlılarımız için, kapımıza kim gelirse gelsin ayırt etmeden elimizden gelen imkanları kullanarak yardım edip destek olmaya çalışıyoruz. Makam sahibi olmak önemli değil önemli olan birilerine destek olmak ve sorunları çözmek. Önce insan diyoruz” şeklinde cevaplıyor.

‘KAPIM HERKESE AÇIK’

Avcılara hizmet için seçilir seçilmez çalışmalara başladık ve yönetime geldiğimiz zamandan beri de durmaksızın çalışıyoruz diyen Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim kapım herkese sonuna kadar açık, halka daha iyi hizmet vermek, halkın sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek bu işin en önemli bir parçasıdır. Bizler Avcılar Belediyesi olarak ekip çalışması içinde hizmetlerimizi hep birlikte sürdürüyoruz.”

‘GENÇLERİ HAYATA KAZANDIRIYORUZ’

“Gençleri madde bağımlılığından kurtarmak için sanata ve spora yönlendiriyoruz, Avcılar da Belediye Konservatuarı ve Çocuk Orkestrası kurduk. Katılım oranın çok fazla olduğunu gördük, bu bizim için büyük bir gurur. Gençleri sokaktan alıp onları bir şekilde meslek sahibi yapmak bizim için en önemli önceliklerimiz.

ÇOCUK KULÜPLERİ

“Avcılar da kadınlarımızın iş hayatına atılırken en büyük sorununun çocukları için kreş bulmak olduğunu gördük. Bizler de bu sorunu çözmek için harekete geçtik. Birçok mahallelerimiz de kreşler ve çocuk kulüpleri açarak annelerimize destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Avcılar Belediyesi Çocuk Kulüplerinde eğitim gören çocuklara cinsiyet eşitliği, doğa ve hayvan sevgisi eğitimleri de veriliyor. Böylece çocuklar tüm canlılara karşı daha duyarlı büyüyorlar. Çocuklarımız yarının geleceğidir, neyi nasıl öğretirseniz o bilgileri alırlar. Bu yaşlar çocukların karakterinin geliştiği yaşlardır. Bu yüzden çocuk ve kent evlerimizde verdiğimiz eğitime çok önem veriyoruz ve hassasiyetle yaklaşıyoruz.”

AVCILARLI GENÇLER ÇOK ŞANSLI

SIRA KÜÇÜKÇEKMECE’DE

Bu sefer sorularımızı gençlerimize sorduk.

Neden Burçin Baykal sizler için bu kadar önemli?

Avcılar Belediyesi olarak gençliğe büyük önem vererek birçok imkanları sundular. Burçin Başkan, göreve geldiği andan itibaren Avcılar Belediyesi olarak olanak ve imkanları dahilinde kulüplerimizin, sporun ve sporcunun biz gençlerin özellikle de bağımlı arkadaşlarımızın yanında oldu ve olmaya devam ediyor. Maçları bizimle izliyor. Dertlerimizi dinliyor. Hastane işimiz olunca elinden geldiğince yardım ediyor. Cep telefonunu aradığımızda bir şekilde bize geri dönüp ilgileniyor. Hangi başkan ve ya yardımcılar bu kadar duyarlı ki? Avcılar için birçok şey yaptılar.Buradaki gençler çok şanlı şimdi sıra Küçükçekmece’de. Bizler de özellikle Burçin Baykal’ı Küçükçekmece Belediyesinde başkan olarak görmek istiyoruz ” şeklinde konuştular.

Sözlerini şöyle sürdüren gençler  “Kent Evlerinde Eğitimler veriyorlar. Kültür merkezlerinde ve kent evlerinde bizlere yönelik kültür, sanat ve eğitimleri ve ayrıca destek olarak İngilizce, matematik gibi ücretsiz sundukları kurslarda her yıl binlerce gence destek oldular.”

‘BİZLERİ MADDE BAĞIMLILIĞINDAN UZAK TUTUYORLAR’

 “Madde Bağımlılığı ve Takip Merkezi Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ‘Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi’ uzman ekipleriyle birlikte hizmet veriyor. Burada uyuşturucu ve madde bağımlılığını hem takip ediyor, hem de onların bir daha bulaşmaması için tedavisine destek ve yardımcı olunuyor. Merkezde gençlere ve ailelerine eğitim, rehberlik, yaşam koçluğu, psikolojik danışmanlık hizmeti sunarak, sosyal hayatta başarıyı elde etmemizi sağlıyorlar. Ayrıca eğitim kurumlarında verdikleri eğitmelerle, düzenledikleri panellerle gençlerimizin madde bağımlılığından uzak tutmak için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyorlar.”

 “NE MUTLU BİZE Kİ BURÇİN BAŞKANIMIZ VAR”

Kadınlar içinde Burçin Baykal ayrıcalıklı bir kişi haline geldi. Bu sefer sorularımızı kadınlarımıza sorduk Baykal’ın sizin için ne ifade ediyor?

Kadınlar söz birliği etmişçesine hepsi bir ağızdan “Burçin Başkanımız öncelikle çok kibar birisi, mütevazı ve geldiği bu günden yana hiç değişmedi diye ifade ettiler.

Sözlerine şöyle devam eden kadınlar; “Bizim için ‘Kadın ve Aile Müdürlüğünü’ kurarak Türkiye’de ilk ilçe olduk. Avcılar Belediyesi olarak kadınları cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını mevcut edilgen durumdan etken pozisyona geçmesi için çalışmalar yürüttüler ve yürütmeye devam ediyorlar. Evlilik ve Yaşam Okulu, Anne- Baba Okulu, Kültür ve Sanat Kursları, Kadın El Emeği Pazarları, Kadın ve Aile danışma merkezleri ile hizmet vererek bizleri bilinçlendiriyorlar. Umudumuz gençler, ne mutlu bize ki Burçin Başkanımız var” dediler.

 Özellikle ismini açıklamayan bir kadın derdimin dermanı Burçin Baykal oldu diyerek  “ Burçin Başkanımıza giderek yeğenimin kurs parasını ailevi sebeplerden ödeyemediğimizi bize bu konuda yardımcı olabilir mi diye sorduğumuzda hiç tereddüt etmeden ödeme yapıp ihtiyacımızı karşıladı. Kursa ödediğim paranın makbuzunu getireyim mi diye söylediğimde gerek yok ben size inanıyorum diyerek bir kez daha gölümü fethetti. Ailecek kendisinden Allah razı olsun diyoruz” dedi.

EDİDÖRÜN GÖZÜNDEN

 Gençlik ne ister? Gerçeği, önce gerçeği!

Başkan Burçin Baykal size yol çizecek ne hakka ne fikre sahibim. Düşüncelerimi söylesem dahi beni dinleyemeyebilirsiniz. Başkanlık makamına geldiğiniz an itibari ile ve sonrasında bir yandan sıcak mücadelenin içinde yer alır, bir yandan da her olasılığı gözden geçirerek en az yanlışla sonuca ulaşmaya çalışırsınız. Kimi kişilerin tutumları, neyi ne kadar doğru yaptığınız konusunda sizi etkileyici çeşitli bakış açıları getirebilir de sunduğu zengin ve çok yönlü sorular labirenti doğru yolda olduğunuzu görme şansı yaratırsa, gücünüz, kendinize güveniniz, cesaretiniz ve kararlılığınız pekişir.

Benim gözümde Burçin Baykal, samimi ve sahici, beni büyüleyen de bu... Kendisi gibi. Sade, net ve açıklayıcı. Zaten bütün bu özellikleri onu bizden biri yapıyor!

Eşit ilişki kuruyor... Sıcak ve samimi siyaset yapıyor. Amacı gerçekten hizmet etmek, kendini parlatmak değil. En azından hepimize bu duyguyu verdi.

“Ben tekim, tek adamım, bensiz bir hiçsiniz” havası basmıyor...

“Her şeyi ben yaptım” demiyor...

“Hep cümlelerinde biz ekibiz diyor”

Yalaka bir hali de yok...

Valla 10 numara başkan...

Öyle atıp tutmuyor, “Her şey bitti” demedi, “Asıl her şey şimdi başlıyor. Dikenli yollara giriyoruz, zorlu bir yol, mücadele bizi bekliyor” dedi...

Beni çok etkiledi...

Sanırım gençleri de bu yüzden etkiledi!

Editör: Haber Merkezi