Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesinin sulh yolu ile çözüme kavuşması beklenirken, korona virüs pandemisini fırsatçılığa dönüştüren Ermenistan bölgede sözde Cumhurbaşkanlığı seçimi yaparak uluslararası bir skandala imza attı. Yapılan bu haksızlığa bir tepki de İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kütür Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu’dan geldi. Haksızlık Karşısında Sesiz Kalan AGİT ve BM'yi kınadıklarını açıklayan Karakoyunlu, Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu belirterek bölgede savaş istenmediğini vurguladı.

‘’ULUSLARARASI KAMUOYUNA REST ÇEKTİLER’’

Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisini işgal eden Ermenistan’ın,  Karabağ’ın incisi ,Azerbaycan medeniyetinin beşiyi tarihi Türk yurdu Şuşa’da 21 Mayıs’ta sözde cumhurbaşkanlığı töreni yapılacağını ilan etmesi  hakkında konuşan Karakoyunlu, ‘’Bölgede şimdiye kadar Azerbaycan  ile Ermenistan arasındaki sorunun barışçıl yolla çözümlenmesi için devrede olan tüm uluslarası teşkilatlar böylece rest çekmiş oldular. Birleşmiş Milletlerin, 822;853;874 ve 884 sayılı kararları ile AGİT'in 27 Şubat  1993  tarihli Prag toplantısında Karabağ ın Azerbaycan toprağı olduğuna dair kesin kararı var. Ayrıca  Avrupa Birliği, İslam Teşkilatı, TürkPa gibi onlarca milletlerarası teşkilat tarafından da Karabağ topraklarının Azerbaycan ‘a ait olduğu hukuki belgelerle destekleniyor. Tüm bunlara rağmen Ermenistan bölgede yeni bir provakasyon türetmekte neyi amaçlıyor?’’ dedi.


‘’ERMENİSTAN İŞGAL TOPRAKLARINI TERK ETMELİDİR’’

Sözde Ermeni Soykırımı edebiyatıyla yıllarca Ermeni diasporasının Türk Düşmanlığı yürüttüğüne değinen Karakoyunlu, ‘’Yetersiz gelmiş olacak ki Ermenistan, yapay bir Karabağ devleti ve onun uydurma Cumhurbaşkanı ile Güney Kafkasya bölgesinde yeni nifak tohumu ekerek farklı senaryoları gündeme taşımanın peşinde. Dünyada, hiç bir Uluslararası kurum ve devletin tanımadığı (buna Ermenistan da dahildir) bir İşgalcı yönetimin kendisini devlet olarak ilan etmesi ve sanki gerçek devletmiş gibi Cumhurbaşkanı seçimi yapması uluslarası hukuka aykırıdır. Sırtını başta ABD, Fansa, Rusya  ve batı dünyasında olmak üzere Ermeni lobisine dayayan zorba yönetimin hatsizliği ve hukuk tanımazlığıdır. Bu durum asla kabul edilemez. Bu haksızlık karşısında sesiz kalan AGİT, BM ABD, Fransa ve Rusyayı KINIYORUZ. Bölgede barış ve istikrarın olması için Ermenistan işgal etmiş olduğu Azerbaycan toraklarını kayıtsız şartsız terk etmelidir. Türk halkının sabrı taşmak üzeredir’’ diye konuştu.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi