29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Kartal’da binlerce vatandaşın Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanması ile başladı. Ellerinde Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan vatandaşlar, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de katılımıyla Kartal Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Güzergâh boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gören Başkan Gökhan Yüksel’e Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve binlerce Kartallı vatandaş eşlik etti.

“Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Birlik ve Beraberliğimiz”

Yol boyunca meşaleler ve havai fişek gösterileriyle karşılaşan yürüyüş kortejini, medyanda da vals ve zeybek sürprizi karşıladı. Agon Dans Grubu üyelerinin gerçekleştirdiği gösteriler de meydanı hınca hınç dolduran Kartallılardan büyük alkış aldı.

Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseri öncesinde ise sahneye çıkan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel: “Birlikte ve bir arada olunca çok daha güzelsin Kartal. Aynı bu güzellikte 96. yılını kutladığımız Cumhuriyet’imizin ilelebet payidar kalacağının ispatısın Kartal. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Cumhuriyet’in kurulmasında emeği geçen herkesi rahmetle, minnetle anıyor şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i ve ülkemizi gençlere emanet etti. Bize yakışan da hem onu yaşatmak, hem de ileri götürmektir. Cumhuriyet demek; kadının özgürlüğü demektir, Cumhuriyet demek gençlerin akıl bilim yolunda ilerlemesi demek, Cumhuriyet demek çocukların umudu demek, Cumhuriyet demek büyüklerimizin tecrübelerini anlamak demek, Cumhuriyet demek birbirimize sahip çıkmak demek, kimsesizlerin kimsesi olmak demek, sahiplenmek demek, Cumhuriyet demek siz demek, birlik beraberlik demek. Bize düşen de bunu en iyi şekilde yaşatmak ve sonsuza dek mücadelemizi sürdürmektir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın birlik beraberliğimiz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan Yüksel, konuşmasının ardından sahne alan Rock Müzik grubu Bulutsuzluk Özlemi’ne günün anısına Kartal Heykelciği takdim etti.

Editör: Haber Merkezi