Boğazköylüler Derneği’nin (BODER) çağrısıyla tesisin önünde “Bahçeşehir çöp değildir” sloganıyla eylem düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, siyasi partilerin ilçe temsilcilikleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların destek verdiği eylemde basın açıklaması gerçekleştiren BODER Başkanı Şeref Ceylan, Başakşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı yanlış, eksik ve hatalarını tek tek anlattı.

 “İBB SÜREÇ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ Mİ?”

Yapılan açıklamada projenin hukuki ve idari boyutu sorgulanırken, projenin yükseldiği alanın mülkiyetinin kime ait olduğu sorulan sorular arasındaydı. Ceylan “Alan Başakşehir Belediyesi'ne mi ait? Boğazköy Üst Birlik Kooperatifi’ne mi? Yer mahkemelik mi? Yasin Kartoğlu mülkiyeti tartışmalı bir bölgede hangi yasal hakla proje başlatıyor? Alanın bir bölümü İSKİ su havzasında mı kalıyor? İBB imalat süreci hakkında bilgilendirildi mi?” sorularını yöneltti.

“YÜKSEK GERİLİM HATLARININ ALTINA YERLEŞKE KURULMAMASI GEREKİR”

Ceylan, söz konusu tesisin bölgede ağır bir trafik yükü oluşturacağını ve yeraltı su kaynaklarına zarar vereceğini vurgularken tesis yapılmak istenen alanın yüksek gerilim hattının tam altında kaldığına da dikkat çekerek, “Yüksek gerilim hatları, hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecek yerler statüsündedir.” dedi.

“OLDUBİTTİ FELSEFESİYLE HAREKET EDİLİYOR”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun oldubitti felsefesiyle hareket ettiğini vurgulayan Ceylan şu soruları yöneltti:  “Başakşehir Belediyesi, yeraltı çöp konteynerlerinden, kamuya açık alanlardaki çöp ünitelerinden çöpleri nasıl alacak? Evsel atıkların da dahil olduğu çöplerin içinden, geri kazanılabilir ürünleri nasıl ayıklayacak? Tesise nasıl ve hangi yöntemle taşıyacak? Dönüşüm ürünleri sadece sitelerden mi toplanacak? Site yönetimleri atıklarını belediyeye vermekten vazgeçerse, tesis boş mu duracak? Bahçeşehir'den günlük 60 ton atık çıkar mı? Başka bölgelerin çöpleri de mi buraya gelecek? Başakşehir Belediyesi oldubitti felsefesiyle yapıp bitireceği tesisi kısa bir süre sonra özel firmaya satarak gelir mi elde edecek?”

Açıklamanın ardından açılan stantta, tesis projesinin iptali için imza topladı. beş saatlik saha çalışması sonucunda 1100 imza toplandı.

AKMUGAN: KARTOĞLU OY ALAMADIĞI BÖLGELERİ CEZALANDIRIYOR

2019 yerel seçimlerinde CHP’den Başakşehir belediye başkan adayı olan Abdülhadi Akmugan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bütün sivil toplum kuruluşları, hem Bahçeşehir’de hem Boğazköy’de yaşayan vatandaşlar kısacası herkes bu duruma karşı.  Yani Başakşehir Belediyesi’nin binlerce dönüm boş arazisi varken neden gelip ilçeden ve ilçe dışından birçok insanın uğrak yeri olan Pazartürk’ün karşısına bunu yapıyorlar? Projenin yapılacağı bölgede trafik, gürültü, koku problemlerinin baş göstereceğini kimse inkar edemez. Yasin Kartoğlu sanki kendisinden önceki belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın yolundan giderek oy alamadığı bölgeleri cezalandırıyor. Hatırlayacaksınız Uysal ‘Birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak.’ demişti. Demek ki kendisi gitti ama anlayışı devam ediyor. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi