Başakşehir Belediyesi geleneksel tezhip sanatının en seçkin örneklerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Büşra Keleş yönetiminde, Başakşehirli 30 kadın tezhip sanatçısının el emeği göz nuru çalışmalarından hazırlanan “Osmanlı’dan Yansımalar” adlı sergi, Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde ziyarete açıldı. Serginin açılış törenine katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, tezhip sanatının Başakşehirli kadınların elinde yeniden şekillendiğini belirtti. Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde tarihe ışık tutan eserleri sergilemeye başladıklarını söyleyen Başkan Kartoğlu, “Tezhiplerimizi diğer tezhip yazılarından ayıran en önemli özelliklerin başında altın işlemesi geliyor. Başakşehirli kadınlarımız çalışmalarında 12 ila 24 ayar altın kullandı. Altın değerli madendir ancak, altından daha değerli olan hocalarımızın kıymetli eserleridir.” İfadesini kullandı.

KARTOĞLU: ÜLKEMİZİN BU SIĞ TARTIŞMALARDAN BİR AN ÖNCE KURTULMASI LAZIM

Açılış töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kartoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Bahçeşehir Şubesi’nin 9 Nisan Cuma günü Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Bahçeşehir Canlar Cemevi projesinin temel atma töreninde organizasyona yönelik döviz ve pankartlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi posterine ve resimlerinin yer almamasına yönelik yaptığı “Başakşehir Belediyesi kamu kuruluşu statüsüne aykırı davranarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluş ilkelerine ve hassasiyetlerine özenli bakmamıştır.” açıklamasının sorulması üzerine “Bu arkadaşlar kendileri bu programa katılmışlar mı? Uygulamalarla ilgili maalesef insanlar oturup eleştirilerde bulunuyor ama birebir katılmışlar mı önce onu sormak lazım. Biz Atatürk ile ilgili olan konuları veya Atatürk ile ilgili olan meseleleri tartışamayız. Atatürk bizim için tartışılmazdır. Atatürk ile ilgili olan sevgimiz de tartışılmazdır. Ben bu tür konuşmaları açıklamaları çok sığ buluyorum. Bizim böyle gereksiz tartışmalardan uzak olmamız lazım. Hep daha fazlasını daha iyisini nasıl yapabiliriz onu tartışmamız lazım. Dönüp de böyle sığ tartışmalarla ve sığ gereksiz konularla birbirimizi üzmememiz lazım. Aynı zamanda cemevi ile ilgili olan temel atmamıza Bahçeşehir’de birçok insanı davet ettik. Eleştiren insanlar da katılsalardı da o mutluluğu hep beraber yaşasaydık. Yine cem evinin açılışını yaptığımızda Atatürk mutlaka cem evimizin bir köşesinde resim olarak mutlaka olacak. Bunu zaten tartışamayız. Ama koskoca yapılan faaliyet içerisinde dönüp de cımbızlanacak şeyler çok hoş değil. Ülkemizin bu sığ tartışmalardan bir an önce kurtulması lazım.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Başakşehir, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi'nde hayırseverlerin desteğiyle yapımına başlanan Bahçeşehir Canlar Cem Evi'nin temeli, 9 Nisan’da Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Törenin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Bahçeşehir Şubesi temel atma töreninde organizasyona yönelik döviz ve pankartlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi posterine ve resimlerinin yer almamasına dikkat çektiği açıklamada  Başakşehir Belediyesi 9 Nisan Cuma günü Bahçeşehir Cemevi projesinin temel atma törenine ev sahipliği yapmıştır. Yerel basınımızdan öğrendiğimiz üzere, tören alanında, etrafında, organizasyona yönelik döviz ve pankartlarda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi anılmamış, posteri asılmamış, resimlerine yer ayrılmamıştır. Cemevi gibi kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün ve barışın dili olan bir ortamda, Atatürk'ün varlığı yok sayılmıştır. Sergilenen bu tutum bizleri fazlasıyla rencide etmiş ve üzüntüye uğratmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, siyaset üstü bir kavramdır. Ülkemizin kurucusu, lideri, başkomutanımızdır. Başakşehir Belediyesi kamu kuruluşu statüsüne aykırı davranarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluş ilkelerine ve hassasiyetlerine özenli bakmamıştır.  Söz konusu tutum ve tablo nedeniyle Başakşehir Belediyesi yönetimini kınıyoruz.” ifadelerine yer vermişti.  İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi