Küçükçekmece için hizmet yarışına giren tüm aday adaylarına başarılar dileyen Belediye Başkan Aday Adayı Kasım İvgen, bir ilçenin sorunlarını en iyi o ilçede yaşayanların bileceğini söyleyerek, örgütüne seslendi.  “Bizler bu ilçede yaşayanlar olarak sorunlarımızı da, çözümlerini de biliyoruz. Hep birlikte kazanacağız ve hep birlikte yöneteceğiz” diyerek konuşmasına başladı.

“Rantın değil halkın belediyesi “ anlayışı ile Küçükçekmece’yi hak ettiği belediyecilik seviyesine ulaştırabilmek için çıktığı bu yolda, zafere ulaşacağına inandığını da belirterek devam eden İvgen, barış, kardeşlik, centilmenlik ve hoşgörünün esas alındığı bir seçim süreci temennisinde bulundu.

EN BÜYÜK PROJEM İLETİŞİM

Yaklaşık 770 bin sayısı ile İstanbul’un en büyük nüfusuna sahip Küçükçekmece’nin yine yaklaşık 520 bin sayısıyla İstanbul’un en fazla seçmenine sahip ilçesi olduğunu söyleyen Kasım İvgen, gerek coğrafî konumu, gerekse demografik yapısı ve kültürel zenginliği itibariyle Küçükçekmece’nin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Bölgenin barındırdığı bu renkli ve zengin etnik yapının bölge için büyük bir değer ve zenginlik olduğunu söyleyen İvgen, “Bu kadar renkli bir ilçenin yönetim kadrolarında da her guruptan temsilci olmalıdır. En büyük projem iletişim” diyerek devam etti.

“En kolay projemiz iletişim. En zor projemiz iletişim ve aslında bu güne kadar yapılmayan tek proje iletişim. İletişimin olmadığı yerde ön yargı vardır, sevgisizlik vardır. Biz önce birbirimizle iletişime geçecek, birbirimizi sevecek, sevmek zorunda olmasak bile saygı duymayı öğreneceğiz. İletişimimizi sağladıktan sonra İlçe halkımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Meslek Örgütlerimiz, Esnaf Odalarımız, Spor Kulüplerimiz, Muhtarlarımız, Yöre Derneklerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız ve yaşlılarımızın fikirlerini alarak projelerimizi tamamlayacağız”

SOKAKLARIMIZ YAPBOZ TAHTASI OLMAKTAN ÇIKACAK

“Sokaklarımızı yapboz tahtası olmaktan çıkaracak, imar, çevre, alt ve üst yapı sorunlarımızın çözümünde nicelik ve nitelik açısından doğru, kalıcı ve hızlı çözümler üreteceğiz. Halkalı Meydanı, Sefaköy, Atakent, Mehmet Akif Mahallesi ve Atatürk Mahallesi’ne yapılan metro çalışmaları tamamlandığı zaman, büyük ölçüde rahatlayacak olan ulaşım problemine ek olarak bizlerde trafik karmaşasına ve otopark problemine çözüm projelerimizi hayata geçireceğiz.  Mahalleler arası ring seferleri koyacağız”

KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ İSTANBUL’UN İNCİSİ YAPACAĞIM

“İlçemiz bir kaçak yapı cenneti. Mahallelerde ki dönüşümün ne şekilde sürdüğü belli değil. Öncelikle çözülmesi gereken tapu problemidir ve hak ediştir. İmar barışı adı altında kaçak üstüne kaçak yapılaşmayla konut sahibiyle barışırken, bir mahalle halkını küstürmemek gerekir. Bunun denetleyicisi de belediyelerdir”

“Mevcut Küçükçekmece iktidarı her yerde park sayımızı arttırdık, kültür merkezlerimiz, semt konaklarımız hatta iyilik merkezlerimiz var diyor ama gidin bakın içinde kaç kişi var? Önemli olan ilçeyi taş binalarla donatıp, tabelalarını kültür, sanat, bilgi, iyilik gibi cümlelerle süslemek değil, içini doldurup, cümlelerin anlamını öğretmek ve insanların nefes almaya geldiği alanlar oluşturmak”

Katılımcı, yenilikçi, modern, güler yüzlü, eşitlikçi ve özgürlükçü belediyecilik anlayışıyla, çocukları, gençleri ve kadınları ön planda tutarak güçlü bir toplum oluşturmak amacıyla, belediyenin görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde hizmet vererek, hizmetlerin sürdürülebilirliğini sağlayacaklarını söyleyen Kasım İvgen,”Sizler ise denetleyeceksiniz” diyerek örgüt üyelerine seslendi. Vatandaşların istek, talep ve şikayetlerini belediye adına izleyen kurum ve kuruluşlar oluşturulacaklarını, çalışanlarının ise sakini olacağını belirten İvgen, sosyal anlamda yapmayı planladıklarını da anlattı. “Küçükçekmece’yi hak ettiği şekilde İstanbul’un incisi yapacağım” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA SEVEREK ÖĞRETECEĞİZ

“Yarınların sahibi çocuklarımız, ne istediğini bilen, eleştiri yapan ve aynı zamanda eleştiriye açık, soran, sorgulayan, yorum getirebilen bir şekilde yetişmeli. Çocuklarımız için takip merkezleri oluşturup ilçemizde doğan, sonradan taşınarak ikamet eden tüm çocuklar, kayıt altına alınacak, en az 6 ayda bir ailesi tarafından zorunlu olarak getirileceği merkezler kuracağız. Bu merkezlerde çocuklarımızın hem beden hem de ruh sağlığı için denetimler yapılacak, psikolog denetiminden geçecek ve gelişimleri izlenerek kayıt altına alınacak. 18 yaşına kadar devam edilmesi gereken bir sistemi hayata geçirerek, yaşına göre, etüt merkezlerine, spora, sanata, el becerilerine, ilgi alanlarına yönelmelerine destek verecek, belediyeden hizmet noktasında taleplerde bulunmalarını isteyeceğiz. Haftanın her günü açık olacak merkezlere 6 ayda bir gelmeyi sistemleştireceğiz ama çocuklarımız zamanla her gün kendileri gelmek isteyecekler. Bizlerde severek öğretmiş olacağız. Şuna söz veriyorum ki, bir sahil kasabası olan ilçemizde yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak”

GENÇLERİMİZE, NE İSTEDİĞİKLERİNİ SORACAĞIZ

“Gençlerin çalışma hayatlarına ilişkin tüm sorumlarını önce tespit edeceğiz, çözümünü istek ve talepleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Öncelikle ‘ne istiyorsunuz’ diyeceğiz. Hep birlikte yapmadığımız her proje ‘Ben yaptım oldu’ mantığından öteye gitmeyecektir. Öğrenci cenneti olan ilçemizde, gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişmesini sağlayacak nitelikli alanları oluşturmak bizlerin görevi. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi için burs imkanları sağlayacak, hatta belediyemiz yönlendirmeleri ve iş birliği ile denetiminin de sağlanacağı part time iş imkanları yaratacağız”

KADINLAR KENTİN SAKİNİ DEĞİL, YÖNETENLERİ OLACAK

“Kadınların yönetimde olmadığı siyaset renksiz, cansız ve ruhsuzdur. Şahsım adına söz veriyorum ki, aday olduğum takdirde, yönetim kadromun çoğunluğunu kadınlardan oluşturacağım. Kadının elinin değeceği her yere öncelikle güzellik, sevgi ve merhametin değeceğine inanıyorum. İmkân verilse ayaklarının altında olan cennetin güzelliklerini bu dünya ya yansıtacaklardır. Yönetim anlayışımızda kadınlar kentin sakinleri değil, yönetenleri olacaktır”

YAŞLILARIMIZ VE ENGELSİZ KÜÇÜKÇEKMECE

“İlçemizde yaşayan engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin arttırılması için kuracağımız özel birimde, öncelikle tespit ve kayıt altına alma çalışmaları yapacağız. Bu birimlerde ihtiyaçları, yaşam standartları tespit edilecek, sağlık hizmetleri verilecek, hasta olanlar için rehabilitasyon ve gündüz bakım hizmetinin yanı sıra, kimsesizler için özel alanlar oluşturulacak.”

“En büyük arzum ‘Engelsiz bir Küçükçekmece’. Hizmetlere ve mekânlara erişim noktasında yaşanan bütün engelleri ortadan kaldıracak, hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmayarak, mesleki eğitim merkezleri kuracak ve istihdam edilmeleri için aracı olacağız”

DOĞAMIZ VE AİLEMİZİN DİĞER FERTLERİ CAN DOSTLARIMIZ

“Yeşil alanları nicelik ve nitelik bakımından geliştirerek vatandaşların daha etkili yararlanabilecekleri mekânlar haline getirecek, bir sahil kasabası olan ilçemizde sahillerimizin içler acısı durumuna çözümler üreteceğiz. Deniz sporu yapılması noktasında öncü olacak, yürüyüş parkurlarını düzenleyerek çekim merkezi haline

getirecek, sahillerimizdeki mekanları denetleyerek, ailece gelinecek ve huzur içinde zaman geçirilecek mekanlar olması için denetimlerini düzenli olarak yapacağız”

“Hayatı birlikte paylaştığımız sokak hayvanlarının bakım ve barınma imkanlarını geliştirecek, ilçemizdeki sahipli ve sahipsiz tüm hayvanları kayıt altına alarak, gerekli kontrollerinin düzenli olarak yapılması için, ailenin diğer fertleri birimini de hayata geçireceğiz. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun belediyelere verdiği yetkiye tamamı ile uyulacak, kısırlaştırılma, aşılama, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması, acil müdahale etme gibi pek çok konuda öncü hizmetler vereceğiz”

DAYANIŞMA İLE TÜM ZORLUKLARI AŞACAĞIZ

“İlçemizde sosyal yardım ve dayanışmayı arttırarak daha güçlü bir Küçükçekmece’yi hep birlikte hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda bir yardımlaşma ağı kuracak ve dayanışma ruhumuzla bu ağı güçlendireceğiz. İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi için muhtarlarımızla birlikte çalışmalar yapılacak, muhtarlarımızın yerel yönetimlerin mihenk taşı olduğu gerçeğini ise asla unutmayacağız”

Programın sonunda sahneye gelen çocuklarıyla birlikte tüm örgütünü selamlayan Kasım İvgen, “Geleceğimiz çocuklarımızda. Onlar için çalışacağız” diyerek, programı düzenleyen İlçe Başkanı Turgay Özcan ve yönetimine, programa katılan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, eski İBB Başkanı Nurettin Sözen’e ve tüm örgütüne teşekkür etti.

KASIM İVGEN KİMDİR?

1964 Tokat Zile doğumlu olan Kasım İvgen, ilkokul eğitiminden sonra İstanbul’a yerleşerek kalan eğitim hayatına burada devam etti. Arel Üniversitesi Dış Ticaret bölümünden mezun olduktan sonra, ikinci üniversite olarak Uluslararası İlişkiler bölümünü de başarıyla tamamlayan İvgen, 1988-2000 yılları arasında yaşamına İsviçre’de devam etti. İsviçre’de yaşadığı dönemde dil eğitimini tamamlayan İvgen, aktif siyaset hayatına ilk olarak İsviçre Sosyal Demokrat Parti’de görev alarak başladı.

2000 yılında memleketi Türkiye’ye dönerek, tekstil, baskı kimya işletmeciliği ve organik tekstil boya bayiliği gibi pek çok alanda hizmet veren ve hali hazırda iş hayatına ihracat sektöründe devam eden Kasım İvgen, ülkesine döndükten sonra iş hayatının yanı sıra, aktif siyaset hayatına da Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etti.

2007 yılında hayatını Diş Hekimi Aynur İvgen ile birleştiren Kasım İvgen iki çocuk babasıdır.

Avrupa’yı görmüş ve gördüğü dünya vizyonunu önce ilçesine, sonra iline ve en sonunda da ülkesine taşıma hevesi ile yola çıktığını belirten İvgen, “ideolojisi ile,sosyal devlet anlayışı ile, halkın iktidarını esas alan ilkesiyle Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımla aynı yolda olmaktan da onur duyuyorum” dedi.

Kasım İvgen, 2012-2016 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. O dönemlerde, Küçükçekmece İkitelli Platformu’nu kurduğunu söyleyen İvgen, halen kurucu üyeliğinin yanı sıra başkanlığını da yaptığı İkitelli Platformu’nda, ilçede yaşayan Giresun, Samsun, Ordu, Sinop, Doğu ve Güneydoğulu mahalleli hemşerileriyle bir araya gelerek yerelde yaşadıkları sorunlara sahip çıkmaya, ortak akılla çözümler üretilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

2015 yılı Genel Seçimlerinde ön seçime girerek milletvekilliği adaylığına talip olan Kasım İvgen, halen pek çok sivil toplum kuruluşunda görev almanın dışında Ali Hoca Köyü Derneği Kuruculuğu, İkitelli Platformu Kurucu Üyesi ve Başkanlığı, İkitelli Cemevi Derneği Kurucu Başkanlığı, Silivri’yi Güzelleştirme Derneği Kurucu Başkanlığı, Eğitim-Kültür ve Kadını Güçlendirme Derneği Kurucu Üyesi gibi aktif görevlerine devam etmekte.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi