Yıllarca İsviçre’de yaşadığını belirten İvgen, gezerek gördüğü dünya vizyonu nu önce ilçesine, sonra iline ve en sonunda da ülkesine taşımak için yola çıktığını belirterek, Küçükçekmece’nin kozmopolit yapısı nedeniyle referandum da oluşan başarının yerel seçimlere yansıması gerektiğinin altını çizdi.

Bir sahil kasabası olan Küçükçekmece’nin atıl durumundan ve çevre kirliliğinden rahatsızlığını da dile getiren Belediye Başkan Aday Adayı Kasım İvgen, “İlçemiz sahil kasabası ama çekim merkezi değil. Estetikten uzak taş yapılarla dolu ilçemizin, tarihi değeri var ama tarihten bihaber. Biz yeni doğan bir çocuğu tam anlamıyla sosyal devlet ve sosyal belediyecilik ile yetiştirirsek, 20 senede yeni bir nesil yaratmış oluruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

BURADAN BİR 'KASIM İVGEN GEÇTİ' DESİNLER

Genç bir nüfusa sahip olan Küçükçekmece’de, önceliğinin insan odaklı projeler olduğunu belirten İvgen, “Tek istediğim, başkan olursam yıllar sonra bile ‘Buradan bir Kasım İvgen geçti’ desinler” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

En büyük hedefinin “Engelsiz bir Küçükçekmece” olduğunu belirterek devam eden İvgen, “Uzun vadede Küçükçekmece de yüzme bilmeyen çocuk bırakmayacağım. Kâğıt üstünde olan kadın haklarını hayata geçirecek, ille de pozitif ayrımcılık olarak değerlendirilecekse, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize pozitif ayrımcılık yapacağım” dedi.

KALICI ÇÖZÜM ÜRETMENİN TEK YOLU, ORTAK AKIL

Avrupa’da pek çok yeri gezdiğini, dünyanın hiçbir yerinde yol ve kaldırım çalışmalarının bu kadar sık yapılmadığını belirten Kasım İvgen, “Yapılan iş her ne ise ve karşılığı alınıyorsa, o derece de düzgün yapılmak zorunda” diyerek, en büyük eksikliğin denetimsizlik olduğunu belirtti.

“Sorunlarımız belli, çözümleri belli. Sorun ortak çözüm üretememekte ve en büyük derdimiz de bu” diyen İvgen, sorunlara kalıcı çözüm üretmenin tek yolunun da ortak akıl olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı olarak makamda oturmayacağını, makamın protokol görüşmeleri için yapılmış alanlar olduğunu, halkın kendisini temsil etmek için oy verdiği başkanı billboardlarda değil, yanlarında görmesi gerektiğini belirten Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Kasım İvgen, “Makamın değil, halkın adamı olacağım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi