İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Korona virüs denetimleri" konulu genelge göndermişti. Buna göre ülke genelinde şuana kadar yapılan en kapsamlı korona virüs denetimleri yapılacaktı. Bu kapsamda harekete geçen Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, Küçükçekmece’de bulunan Cennet Mahallesi’ne bağlı Hürriyet Caddesi üzerinde esnafları denetledi.  İş yerlerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerinin yapıldığı denetimler esnasında Bedirhanoğlu’na, Küçükçekmece İlçe Sağlık Müdürü Ali Osman Çolak, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Vekili Rahmi Odabaşı ile birlikte zabıta ve polis ekipleri de eşlik etti.

''SİGARADA SAĞLIĞA ZARARLI, BIRAKIN GİTSİN''

Cadde üzerinde bulunan dükkanları tek tek ziyaret eden Kaymakam Bedirhanoğlu, esnaflardan ne tür önlemler aldıkları hakkında bilgi aldı. Sık sık maske takmanın önemli olduğu konusunda uyarılarda bulunan Bedirhanoğlu, sigara molası sırasında maskesini çıkaran bazı esnaflara da sigarayı bırakma tavsiyesinde bulunarak, ''Korona virüs ve daha nice hastalığın nedenlerinden biride sigara kullanmak. Sağlığınız için bırakın gitsin'' dedi. İlçe kaymakamı ile cadde üzerinde karşılaşan bazı vatandaşlar ise hem yardım talebinde bulundu hem de ilçe içerisinde yaşadıkları bazı sorunları dile getirerek, çözüm istedi.

‘’KURALLARA UYMALIYIZ’’

Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, ‘’Korona virüsün ülkemizde ortaya çıktığı günden şuana kadar denetimlerimiz hep sürdü. Ama bugüne kadar yapılan en büyük denetimi Türkiye çapında gerçekleştiriyoruz. Amacımız farkındalığı arttırmak. Salgın hastalığın tehtidi devam ediyor. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz, kurallara uymaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Vatandaşlarımızdan bazıları yaşadıkları sorunları anlattı. Kimisi yardım talebinde bulundu. Bazı noktalarda denetimin eksik yapıldığından bahsettiler. Uyarılarını dikkate alacağız. Esnafımıza tüm müşterilerinizi uyarın tavsiyesinde bulunduk’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi