Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca Yaşam Medya Grubunu ziyaret etti.  AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Leyla Eryener, AK Parti Küçükçekmece İlçe Belediye Meclis Üyesi Samet Beran Yetişir, AK Parti Küçükçekmece Gençlik Kolları Başkanı Aykut Salih Arıkbuğa ve yönetim kurulu üyesi ..... ziyarette Kaynarca’ya eşlik ettiler.  Ak Parti heyetini Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali, Yaşam Medya Grubu Genel koordinatörü  Sümeyra Duğan ve  Kent Yaşam  Haber Müdürü Tayfun Ercan ağırladı.

GENÇLER MESLEĞİN KOLAYLIKLARINI ÖĞRENDİ

 Kendisi de gazeteci olan siyasete girene kadar İstanbul üçüncü seçim bölgesinde ve Trakya’da sahada mesleğini icra eden  Kaynarca ile Karaali eski günleri yad ettiler. Kaynarca kendisinin mesleği yoğun yaptığı dönemde gazetecilerin bugünkü teknolojik imkanlara sahip olmadığını belirtti.  O nedenle gazetecilerin daktiloyu on parmak kullanmaya da fotoğraf için karanlık odada film banyosuna hakim olacak donanımda olmalarının zorunluluk olduğunu söyledi. “ Bugün teknolojik gelişmeler ile genç meslektaşlarımız mesleğin kolaylıklarını öğrendiler. Celal Bey ise her iki dönemde de mesleği icraa eden bir arkadaşım. Şimdi ki kolaylıklara rağmen sosyal medyanın ortaya çıkması ve onun çok hızlı bir mecra olması nedeniyle geleneksel habercilik anlayışı değişmiş durumda.  İnternet gazeteciliği önem kazandı. Bu alanda mutlaka güçlü olmak durumundasınız. Basılı gazetelerin varlığını, kağıdın kokusunu çok önemsiyor ve seviyorum. Fakat basılı gazeteler  haberi internet ile aynı dilde vermemeli. Geleneksel medya olayı anlatırken, bilgi, donanım ve analize yönelmeli. Malesef bu yeniliğe ayak uyduramayanlar ömürlerini sürdüremeyecekler. Hasbelkader sürdürse dahi saygınlıklarını koruyamayacaklar.

“GÖREV SADECE DEVLETE DEĞİL, GAZETECİLERE DE DÜŞÜYOR”

 Milletvekili olduğum ilk günlerden beri mesleğimizin saygınlığını korumak için çaba içerisinde oldum. Ben hem bir yerel gazeteci hem de kanun düzenleyen TBMM’nin bir mensubuyum. Masanın her iki tarafından bakışı da biliyorum. Mesleki olarak haklı taleplerimiz var. Kanun koyan irade ve kanun uygulayan idarelerinde haklı talepleri var. Görev sadece devlete değil, gazetecilere de düşüyor. Bu düşünce ile geçmişte arkadaşlarımızla birlikte İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’ni kurduk. Bu yüzden kurucu başkanlığını yaptık. Düzeltilmesi gereken şeyler, alınması gereken önlemler olduğunu sizde biliyorsunuz” dedi.

KARAALİ “SİZE KARIŞMIYORUZ ŞEKLİNDE YÜRÜYEN BİR DÜZEN VAR”

Celal Karaali ise Kaynarca’nın değerlendirmeleri sonrasında “  Savcılığa gidip Mevkute Beyannamesini teslim edenin gazete yayınlama hakkı oluyor. Bu arkadaşlarımızın bir adresi bir işyeri var mı? sorgulanmıyor. Vergi dairesine kayıt yaptırmayan, hiç fatura kesmeyen ilan dönemlerinde çıkan gazeteler dahi var. Eskiden seçimden seçime çıkanlar vardı. Çok şükür bunlardan kurtulduk. Bu tip yayınların varlığını sürdürmesi vergisini ödeyen, sarı basın kartı için sigortalarını ödeyen bizim gibi basın kuruluşlarına yapılan büyük bir haksızlık.  Devlet gazete çıkaran kuruluşlara ne teşvik veriyor, ne ilan desteğini sağlıyor, ne de denetliyor. İşin aslı devletten bir şey beklemeyin, biz de size karışmıyoruz şeklinde yürüyen bir düzen var. Sizden benimde başkan yardımcısı olduğum derneğin kurucu başkanı ve milletvekili olarak sorunlarımızla ilgili mücadelenizi artırmanızı istiyorum” diye konuştu. İSA KARAARSLAN- ELİZAN FİDAN/ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi