Belarus’a giden heyetle aynı karede görünen ve hakkında ‘25 milyon dolarla yurt dışına kaçtığı’ iddia edilen Erkan Kılıç’la orada tanıştığını ve hakkındaki iddiaları, Türkiye’ye döndükten sonra öğrendiğini söyleyen Çebi, Belarus’ta 5-6 resmi ziyarette bulunduklarını söyledi.

KERİMOĞLU’NUN DAVETİ İLE KATILDIM

Kemal Çebi, Belarus Cumhuriyeti’ne 2 günlük bir program dahilinde gittiklerinin altını çizerken, Belarus’un Türkiye ile ilgili sağlık projelerini yerinde incelemek amacıyla Kerimoğlu’nun daveti üzerine katıldığını ifade etti.

ERKAN KILIÇ’LA ORADA KARŞILAŞTIM

Belarus yolculuğunu, Prof. Dr. Semih Ayan ve adını hatırlayamadığı Kerimoğlu’nun eski bir doktor arkadaşı olduğunu söylediği kişiyle birlikte yaptıklarını söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “İsminin Erkan Kılıç olduğunu öğrendiğim şahıs zaten oradaydı ve kendisiyle orada tanıştık” diyerek, hakkındaki iddiaları da son günlerde yapılan haberden sonra öğrendiğini belirtti.

Gezi programı dahilinde birisi diş sağlığı olmak üzere iki hastane, bir üniversite, konsolosluk, Belarus’un Başkenti Misk Belediyesi ve bir fabrika ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Çebi, “Gezdiğimiz yerlerin tamamının ortak özelliği devlete ait olmasıydı. Gezdiğimiz fabrikada üretilen malzemelerin çoğunluğu belediyelerde kullanılan çöp ve temizlik malzemeleriydi. Gezdiğimiz hastanelerin birini beğendim ama teknoloji anlamında bize verebileceği bir şey yoktu, diş sağlığı hastanesi de bizden 20 yıl geriden gelen bir teknolojiye sahipti” dedi.

KARDEŞ BELEDİYE PROTOKOLÜ YAPILDI

Belarus ziyaretinde gezdikleri devlet üniversitesinde yapılan sunumda ülkenin nüfusu, kişi başına düşen geliri ve yenilikleri ile yapılan çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Kemal Çebi, Bakırköy Belediyesi'nin Belarus’u ‘Kardeş Belediye’ ilan ettiğini de orada yapılan protokolle öğrendiğini ve imzaların da orada atıldığını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi