Çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonun açılış konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, işgalci ve sömürgeci devletlere karşı verdiği mücadeleyi anlatan Kent Konseyi Genel Sekreteri Halim Kızılırmak, “Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadeleyi unutmayacak ve her yerde anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Dün olduğu gibi bu gün de Cumhuriyete sahip çıkacaklarını ve yarının geleceği olan gençlere örnek teşkil edeceklerini söyleyen Kızılırmak, çağdaş düşüncenin ve bilimin çizgisinde yürümeye devam edeceklerin altını çizdi.

YAŞASIN MUSTAFA KEMAL VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Son yıllarda artan baskılara karşı, ulusal bütünlüğümüzü ve bağımsızlığımızı korumak için el ele vermek zorunda olduğumuzu hatırlatan Kent Konseyi Genel Sekreteri Halim Kızılırmak, “Gücümüzün temelinde Atatürk ilkelerine, bağımsızlığa, demokrasiye ve laikliğe olan inancımız vardır. Tüm dünya bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir ulus, belli dönemlerde büyük sıkıntılar yaşayabilir, hatta yas ’ta tutabilir. Ancak hiçbir zaman temel hak ve özgürlüklerinden, demokratik, laik, halkçı, inkılapçı, milliyetçi ve devletçi düşünce yapısından uzaklaşmayacak, ne bu gün ne de yarın başını önüne eğmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında; bir adım bile geri gitmeden, demokratik, laik, cumhuriyet rejimini ve yapısını sonsuza kadar yaşatacaktır. Yaşasın Mustafa Kemal, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diyerek konuşmasını tamamladı.

KENT KONSEYLERİ NE YAZIK Kİ YASALAR NEZDİNDE STATÜ KAZANAMADI

Resepsiyonda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ergin Gülen’de, 1800’lü yıllardan beri Kovboy kasabalarında var olan Kent Konseyi mazisinin ülkemizde 15 senedir var olduğunu ama ne yazık ki yasalar nezdinde ne bir kamu kuruluşu, ne de bir dernek olmayışından dolayı bir statü kazanamadığını üzülerek ifade etti.

Halkın yönetime eşlik edecek paylaşımcı bir düzenin kent konseylerinin çalışmaları ile ortaya çıkacağını, yakın tarihte de Gençlik, Engelli, Çocuk, Kadın Meclisleri ve Mahalle Meclislerini tamamlayacaklarını, Kent Gönüllüleri guruplarını oluşturmak için çalışmaların yapıldığını ifade ederek katılımcılara davette bulunan Gülen, böyle bir organizasyonda katılımcılarla birlikte olmaktan bir kez daha mutlu olduğunu belirtti.

TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASI CUMHURİYET’İN İLANIDIR

Kent Konseyi’nin düzenlediği resepsiyona katılan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını ifade ederek, “Bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olmuştur. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını ve sorumluluğunu veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

Konuşmacıların ardından Alo Sirtaki Gurubu’nun Vals ve Bolora gösterisi, İstanbul Folklor Kurumu’nun GSK Efeleri ve Zeybek gösterisiyle devam eden programda, Yeşilköy Musiki Topluluğu’nun verdiği konserle coşan katılımcılar, resepsiyonu İzmir marşı ve 10 yıl marşını hep birlikte söyleyerek tamamladı.

Editör: Haber Merkezi