KENT YAŞAM HALKIN SESİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde Avcılar Tahtakale Mahallesi sakinleri bölgede 40 yıldır yaşanılan 'İmar Planı' sorununa dikkat çekmek için Tahtakale Mahallesi Gönüllüleri ile Tahtakale Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelerek eylem düzenledi. “Göçük altında kalınca değil, şimdi el uzatın. İmar sorunumuzu çözün, bulunduğunuz makamların gereğini yapın. Yerel seçimler öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum mahallemizi ziyaret ederek ‘Seçimden sonra ilk işimiz Tahtakale dedi, o günden bugüne 2 yıl geçti, ortada somut hiçbir adım yok. ” ifadeleriyle yapılan açıklamayı gündeme taşımamızın ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım Tahtakale Mahallesi’ne bölgeye giderek mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

10 Haziran 2021 tarihli gazetemizin manşeti 'Tahtakale'

“BİZE İNTİKAL EDEN HER TÜRLÜ PROBLEMİ BİZ BUGÜNE KADAR TAKİP ETTİK”

Tahtakale Mahallesi Çınar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu,  kendilerine intikal eden her türlü problemi bugüne kadar takip ettiklerinin vurgusunu yaparak, “İlçe başkanımız bana ve sayın milletvekillerimize bir talepte bulundu ve vazife verdi. O da o vazifeyi sizlerden aldı. Bize intikal eden her türlü problemi biz bugüne kadar takip ettik. Sadece dinlemenin yeterli olmadığını dinledikten sonra bir adım atmanın sizler için ne kadar kıymetli olduğunu da bizzat biz yaptığımız çalışmalarda gördük. Amacımız kavga etmek, başkalarını kötülemek değil. Bakın şuna inanın; bizim buraya geleceğimizin duyulması bile hiçbir şey yapmasak da sizlerin problemlerini belli kişiler tarafından daha dikkatli daha ciddi bir şekilde takip edilmesinin önünü açacaktır.” dedi.

Resim

“BUGÜNÜN TÜRKİYE’SİNDE KABUL EDİLEBİLİR KONULAR DEĞİL”

Kavuncu açıklamasının devamında “Sizlerin en tabi hakkınız insanca yaşayabilmek. Doğal gazdan tutun da evinizin çatısına dahi dokunamama. Bunlar, bugünün Türkiye’sinde anlaşılabilir kabul edilebilir konular değil. Biz inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, ben de başkanımızın ricası, bize verdiği görev doğrultusunda konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de takip ediyorum. Ne yapılabilir, biz nasıl destek sunabiliriz buna bakacağız.  Bunu yaparken her siyasi partiyle de oturup, yeter ki sizin probleminiz çözülsün oturup konuşuruz, istişare ederiz. Yeter ki derdinize derman olalım. İnşallah bir daha ki ziyaretimizde bugün burada söylediklerimizi daha somut bir çözüm haline sokmuş oluruz.” ifadelerine yer verdi. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Resim

Editör: Haber Merkezi