MAĞDURLARA SİYASİ DESTEK İYİ PARTİDEN

Üsküdar Belediyesi önünde toplanan site sakinlerine siyasetten de destek geldi. Site sakinleriyle görüşen İYİ Parti Üsküdar Belediye meclis üyesi Onur Çukurlu, mağdur vatandaşlara nasıl yardımcı olabileceklerini ve izlemeleri gereken yol konusunda yardımcı oldu.

ÇUKURLU BELEDİYE BAŞKANI SÖZ VERMİŞ, YAPMAK ZORUNDA

İYİ Partili Onur Çukurlu, belediye başkanı site sakinlerine vaat etmiş, ben burayı yapacağım demiş, ama şuan mağdur olan vatandaşların karşısına dahi çıkmıyor. Öncelikle bu tutum doğru değil. Ben belediye meclis üyesi olarak yetki alanımda kalan ne varsa yapacağım” dedi

VATANDAŞ: BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERDİK VE KAZANDIK

Muhatap bulmakta zorlandıklarını dile getiren mağdur vatandaşlar, bizler bu sorunu uzun zamandır yaşadığımız için Üsküdar belediyesini mahkemeye verdik ve mahkeme bizi haklı gördüğü için mahkemeyi kazandık. Fakat belediye itiraz etti ve istinaf mahkemesinin sonucunu bekliyoruz. İnsanlar en az beş bin kira veriyor bu insanların bu kadar kira verme güçleri kalmadı bizler yerlerimizi istiyoruz dedi.

SURİYELİLERE YÜZBİNLERCE KONUT YAPANLAR NERDE?

Üsküdar'da Yıkıma gelince sabahı beklemeyen belediye 3 yıldır çözüm üretmediği gibi, muhatap dahi olmuyor diyen Vatandaşlar “Suriyeliler için yüzbinlerce konut ürettiğini söyleyenler kendi vatandaşlarına gelince kılını kıpırdatmıyor, hani neredeler. Bizler Suriyeli olmadığımız için mi mağdur ediliyor ve görülmüyoruz” diyerek hükümete de çağrıda bulundular.

ALTINKÖY 2 SİTESİNDE NELER OLMUŞTU

Site sakinleri : Sitemiz Üsküdar ilçesi Bulgurlu Mahallesi Söğütlü çayır caddesi 80 pafta 91 Ada 5 parsel 52 kapı numarası ile 10 blok 320 daireden oluşmakta idi.

18 11 1988 tarihi ve 8270 sayılı Yapı ruhsatına istinaden 27 12 1991 tarihinde iskân alınmıştır.

Yapılan şikâyetler üzerine 9. blok belediye zabıtaları tarafından 20 Mayıs 2019 günü akşamı zorla boşaltıldı ve daha sonra yıkıldı.

Bu arada Üsküdar belediyesi Yapı risk tespitinin yapılmasını istemesine rağmen malikler tarafından yaptırılmadı.

5 4 2021 tarihinde 6. blokta balkon balkon çökmesi meydana gelmesi ile Üsküdar belediyesi site bloklarını ömrünü tamamlamış ilan ederek, sitenin çevreye ve oradan yaşayanlar için tehlike olduğunu belirterek bir hafta içinde boşaltılması gerektiğini bildirdi. Zabıta ve kolluk kuvvetlerinin denetiminde site zorla boşaltıldı. Blokların tamamı Haziran 2021 de yıkıldı.

Malikler kentsel dönüşüm uygulaması için gerekli girişimlerde bulundular. İBB meclisi kentsel dönüşüme giren ruhsatlı ve iskânlı yıkılan binaların eski hali ile yeniden inşa edileceğine dair karar aldı.

Bu karar diğer ilçe belediyelerin Meclisi’nden geçip ilan edilmesine rağmen Üsküdar belediyesi Meclisi’nden geçirip ilan edilmedi.

3 seneden beri yaşadığımız mağduriyetten kurtulmak için kamu kurumları veya özel firmalarla yaptığımız görüşmelerde bu karar önümüze engel olarak çıkmaktadır.

Üsküdar belediye başkanının bize köstek değil destek olmasını istiyoruz sözü geçen kararın belediye Meclisi’nden bir an önce geçirilmesini talep ediyoruz.” Dediler

Sıdıka Baylan- Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi