Çok sayıda vatandaşın ve bazı meclis üyelerinin katıldığı kahvaltıya, mahalle meclis üyelerinin katılmayışı dikkat çekti. Yüzlerce katılımcının geldiği kahvaltının açılış konuşmasını yapan kulüp yöneticilerinden Burhan Okuyucu, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün dediği gibi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller yetiştirmenin onurunu yaşadıklarını ifade ederek katılımcıları selamladı.

HEM YER TAHSİS ETTİ, HEM HALI SAHA

Açılış konuşmasının ardından söz alan Kulüp Başkanı Sultan Öztürk, 2016 Ekim ayında Bakırköy Belediyesinin ek hizmet binası yapılacağı gerekçesiyle Osmaniye İstiklal Spor Kulübü tesisleri hakkında aldığı yıkım kararı ve yaşanan olayların ardından, Başkan Kerimoğlu’nun kendilerine hem yeni bir yer tahsis ettiğini, hem de halı saha vererek spor yapan gençlere desteklerini esirgemediğini söyledi. Cumhuriyet’in kurulmasına tanıklık eden İstiklal Spor’a sahip çıkan Osmaniye halkına da ayrıca teşekkür etti.

Kahvaltıda konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul’da amacına uygun olarak çalışan yegâne kurumlardan biri olduğunu söylediği İstiklal Spor Kulübü’ne ve yöneticilerine spor yapan tüm çocuklar adına teşekkür etti. İlçede bulunan tüm spor kulüplerine ellerinden geldiğince yardım ettiklerini söyledi.

BAKIRKÖY HİZMET BİNASI 9 AY SONRA TAMAMLANACAK

İstiklal Spor’un Bakırköy Adliye binası arkasında bulunan eski yerine belediye hizmet binası yaptıklarını ve yapım aşamasında bazı sorunlar yaşadıklarını ama tüm sorunları kulüp yöneticilerinin anlayışıyla çözdüklerini söyleyen Kerimoğlu, yeni yapılan Bakırköy Hizmet Binası’nın ayrıca bir kültür merkezi olma özelliği taşıdığını da belirtti.

Yaklaşık bir yıldır devam eden Bakırköy Hizmet Binası’nın kaba inşaatının bittiğini, en geç 9 ay içinde de tamamlayacaklarını söyleyen Kerimoğlu, önümüzdeki dönemde yapacakları kahvaltıyı da, otoparkı, kreşi, evlendirme dairesi ve balo salonları olan bu mekânda yapacaklarını söyledi.

VATANDAŞLARIN SORULARINA CEVAP VERDİ

Kazı çalışmaları nedeniyle kapatılan Fil Damı’nı kullanamadıkları ve spor yapamadıkları için şikâyet eden vatandaşların serzenişine cevap veren Başkan Kerimoğlu, Kültür Varlıkları Tabiat Koruma Kurulları Başkanlığı’na söz konusu şikayetleri ilettiğini ve “2 yıldır çalışmalar nedeniyle kapalı tutulan Fil Damı’nın kullanılması için gerekli çalışmaları ya bir an önce bitirin, ya da bize bırakın” dediğini ifade etti.

İBB BAŞKANLIĞI VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA SESLENDİ

Kentsel Dönüşüm ve kat artışı ile ilgili soru soran vatandaşlara cevap veren Kerimoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Çevre Bakanlığına seslendi. “Osmaniye halkı, mütevazı ve kanaatkârdır. Çocukları için güvenilir evlerde yaşamak istiyor. Yapabiliyorsanız iki kat yoksa bir kat imar artışı yaparak halkımızın sorunlarını çözelim” dedi.

Amaçlarının müteahhitlere rant değil, halkın güvenilir evlerde oturması için olanak sağlamak olduğunu söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Zeytinburnu’nda yapılan yüksek katlı binaları göstererek, “Bu evlere imar artışı verip, Osmaniye halkına verilmemesi kabul edilemez. Bunun hesabını halkımız sandıkta sorar” diyerek konuşmasına devam etti.

KERİMOĞLU CUMHURBAŞKANI’NA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’nde, “Biz İstanbul’un kıymetini bilmedik. Bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum” sözlerini hatırlatarak, “İstanbul’a ihanetten vaz geçtiğinizi söylüyorsunuz. Size inanıyoruz ve bizde sizden Osmaniye Halkı’nın taleplerini karşılamanızı istiyoruz” dedi.

Eğitim dönemine başlayacağımız şu günlerde, spor yapan çocuklara sundukları destekleri eğitim alanında da verdiklerini, belediye bütçesinden fedakarlık yaparak tüm okulların bakım ve onarımını yaptıklarını, kamuya ait alanları korkusuzca halka geri verdiğini, kreşleri çoğalttıklarını, büfe işgallerine son verdiklerini ve kültür sanat alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yaklaşan seçimlerle ilgili de konuştu.

YÜZDE 70 OY ALMANIN SORUMLULUĞU İLE ÇALIŞIYORUM

4.5 yıllık hizmet sürecinde 6 seçim geçirdiğini ve sık sık oy istemek için vatandaşların karşısına geçtiğini, bundan sonra da hem kendisi, hem meclis üyeleri,  hem de partisi için oy isteyeceğini söyleyen Kerimoğlu,  2014 yılında yüzde 70 oy oranı ile en yüksek oy oranına sahip Bakırköy’de, aldığı yüzde 70 oyun sorumluluğu ile görev yaptığını söyledi. İstanbul’un her yerinin Bakırköy gibi çağdaş ve yaşanabilir bir yer olması için çaba harcayacaklarını ifade etti.

KERİMOĞLU ADAY ADAYLIĞI SİNYALİNİ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisine nerede görev verirse orada çalışacağını, bir doktor olarak dünyanın her yerinde cerrah olarak hayatını idame ettirebileceğini ama partisine ve halkına borcu olduğunu söyleyen Kerimoğlu, yaklaşan seçimlerde de aday adayı olacağının sinyalini verdi.

Bir gün Bakırköy’den giderse, kendisini cesur, kararlı, halkın malını menfaat guruplarına yedirmeyen bir başkan olarak hatırlamasını isteyen Bakırköylülere seslenerek, bu sözlerinden gideceği anlamı çıkaranlara mesaj veren Kerimoğlu, “Siz destek verdiğiniz sürece buradayım, sizinleyim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kahvaltının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yöneticileri ve mahalle meclis üyelerinin kahvaltıya katılmamasıyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Kulüp yöneticilerinden Ahmet Süleymanoğlu, “Biz sadece vatandaşa çağrı yaptık. Özellikle kimseyi çağırmadık. Kahvaltıya sadece Belediye Başkanımızı özel olarak davet ettik” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi