BAKIRKÖY-Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu geçtiğimiz günlerde Bakırköy Belediyesi'nin Encümen kararı ile yıkım kararı aldığı Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’nin yıkım kararının ardından kamuoyunda gösterilen tepkilere yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Kerimoğlu yaptığı açıklamasında yıkım kararının tamamen hukuki olduğunu belirterek, “Yıkım ve tahliye kararlarına karşı yürütülen mesnetsiz, yalan, iftira ve karalama kampanyasına karşı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulmuştur” dedi.

‘TİCARİ AMAÇ GÜDÜLMÜŞ’

Yıkım nedeniyle vatandaşlardan tepki alan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Mülkiyeti belediyemize ait arsa üzerinde yaklaşık 30 yıldır hukuka aykırı olarak faaliyet göstermiş olan işletmeler; 5393 sayılı Belediye Kanunu, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca hukuka uygun olarak yürütülen işlemler sonucu yıkılmıştır. Belediyemiz tarafından yapılan işlemlerin tamamı hukuka uygundur. Yıkımı gerçekleştirilen yapılar inşaat ruhsatı olmaması nedeniyle kaçaktır. Aynı zamanda bu kaçak yapılar içindeki işletmeler amacına uygun olarak faaliyet göstermemiştir. Yani çocuklarımızın, gençlerimizin ücretsiz spor yapabilmesi sağlamak yerine ticari amaç güdülmüştür” dedi.

‘SAVCILIĞA BAŞVURDUK’

Başkan Kerimoğlu açıklamanın devamında, “Büyükşehir Belediyesince de inşaat ruhsat onayı bulunmayan yapılar kaçaktır. Daha önce mahkeme kararları ile mühürlemesi yapılan işletmeler mühür fekki yapılarak tüm uyarılarımıza rağmen belediyemiz çalışanı kamu görevlileri de darp edilerek yasal olmayan faaliyetlerine devam etmiştir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri konunun yasallaşması için gerekli tüm adımlar tarafımızdan atılmış fakat ilgililerin hukuk tanımaz tavırları nedeniyle yasal süreç yeni tamamlanmıştır. Belediyemiz tarafından hukuka uygun olarak alınmış olan yıkım ve tahliye kararlarına karşı olarak yürütülen mesnetsiz yalan, iftira ve karalama kampanyasına karşı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulmuştur” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR AÇIKLIK BEKLİYOR

Öte yandan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, gazetecilere gönderdiği yazılı basın açıklamasıyla akıllarda soru işareti bıraktı. Kerimoğlu’nun gönderdiği basın açıklamasında vatandaşların sorularının cevabının olmadığı gözlenirken, neden yazılı bir açıklama yapıldığı konusu da beraberinde tartışmaları getirdi. Yıkımın biçimine değil, usulüne uygun olmadığını belirten vatandaşlar, araziye ne olacağına açıklık getirilmesini istedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi