BAKIRKÖY- Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, gazetemize çok özel açıklamalar da bulundu. Kestane, konuşmasında ilçe halkının haklarını savunmak ve onlara daha yaşanılır bir Bakırköy kazandırma düşüncesiyle yola çıktıklarını ve din, dil, ırk ve mezhep ayrımcılığı olmadan hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

‘CHP’Lİ BELEDİYE SORUNLARI ÇÖZEMİYOR’

Bakırköy’ün kentsel dönüşüm sorununun ilk sırada yer aldığını fakat, CHP’li belediyenin bunu bir türlü çözemediğini ve çözmekten yana da bir tavır sergilemediğini belirten Mazlumoğlu Kestane, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Başkan Bülent Kerimoğlu ile kentsel dönüşümle ilgili görüşmesini ve görüşmeye dayalı açıklamalarını hatırlattı. “Bülent Kerimoğlu’nun Bakırköylülere hizmet etmek gibi bir niyetli olsaydı bakanla yaptığı görüşme sonrasında önemli adımlar atmış olurdu. Hayali proje ve söylemlerle Bakırköylüleri kandırmanın ötesine gitmediler” dedi.

‘SAHURLARA KADAR ÇALIŞTIK’

İlçe Başkanı seçildikten hemen sonra 24 Haziran seçimlerinin gündeme geldiğini, Ramazan ayına denk gelen seçim sürecinde milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte sahurlara kadar kapı kapı çalıştıklarını belirten Kestane, “Hiç kimseye ‘merhaba ben geldim’ değil, ‘Sorunlarınız nelerdir, sizin için ne yapabiliriz’ diye sorduk ve dinledik. Dinlediğimiz sorunları ilgili yerlere ilettik, kişilere de dönüp bilgisini verdik” diyerek konuşmasını sürdürdü.

‘SORUNLARI BİLİYORUZ’

Bakırköy Ak Parti İlçe Başkanlığı’na seçilmeden önce İstanbul İl Başkanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunduğunu, 3. Bölge Milletvekilliği aday adayı olduğunu ve Bakırköy Osmaniye Mahalleli olduğunu söyleyen Tülin Mazlumoğlu Kestane, “İlçemizin sorunlarını yaşayan biri olarak yakından biliyorum ve yönetim kadromuzla beraber kendimize koyduğumuz hedef; yerel seçim takvimi açıklanır açıklanmaz projelerimizle halkımızın karşısına çıkmak” diyerek açıklamalarına devam etti.

‘BAKIRKÖYÜN HALİ İÇLER ACISI’

Hedeflerinin Bakırköylüleri Ak Belediyecilikle tanıştırmak olduğunu söyleyen Mazlumoğlu Kestane, “Bakırköy’ün hali gerçekten içler acısı. Bakırköy ilçesinden ayrılarak Ak Parti Belediyeciliği ile tanışmış olan ilçelere baktığımız da ilçe halkının yapılan hizmetlere büyük bir özlem duyduğunu vatandaşlarımızdan duyuyoruz” dedi.

500 MİLYON ÜZERİNDE BORCU VAR’

Belediyeyi 220 milyon borçla devir aldığını ifade eden Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, aradan geçen dört yıllık süre zarfında da hiçbir yatırım yapmadan, her yıl borçlanarak Bakırköy belediyesinin altından kalkamayacağı bir borç batağına sürüklendiğini belirten Mazlumoğlu Kestane, belediyenin şu anda 500 milyonun üzerinde borçlandığını söyledi.

‘BU SÖYLEMLER HAKSIZ’

İBB’nin Bakırköy Belediyesi’ne yardım etmediği ve cezalandırdığıyla ilgili söylemlerin de asılsız olduğunun altını çizen Kestane, “Bakırköy Belediyesi’nin İBB’nin yardımları dışında ayrıca 24 milyon lira borcu var. Hem maddi destek alıyor, hem de borç alıyor. Bu söylemler haksızdır” diyerek konuşmasını sürdürdü. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Tülin Mazlumoğlu Kestane, partizanca fanatik bir şekilde oy kullanmak yerine vatandaşların kendilerine hizmet odaklı bir belediye başkanı seçmek için sağduyulu bir şekilde oy kullanmalarını istedi.

Selvi Sarıtaç / Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi