Önceki gün ulusal medyada oldukça ses getiren ve parti içinde rahatsızlık yaratan, “Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminden kendisine yakın olan isimlere CHP’li belediyelerden işe gitmeden maaş aldırdığı ortaya çıktı” manşeti ile verilen habere tepki gösteren CHP’liler, söz konusu kişilerin genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na değil, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na yakın isimler olduğunu iddia etti.

‘KILIÇDAROĞLU EL ATMALI’

Seçime günler kala medyada yer alan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki ithamlardan rahatsız olan partililer, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na atıfta bulunarak, “Kerimoğlu’nun hataları neden genel başkanımıza mal ediliyor” diyerek, Kılıçdaroğlu’nun konuya el atmasını istediler.

Söz konusu Bakırköy Belediye Şirketi BYUAŞ’ın Mart 2018 de yaptığı genel kuruluna göre Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Ataşehir’de ikamet eden Yalçın Yazıcı, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Esenyurt ikametli CHP Esenyurt İl Delegesi Hüseyin Edemir, Tuzla da ikamet eden ve bir dönem CHP Tuzla İlçe Başkanlığı yapan ve 2 Haziran seçimlerinde 1. Bölge 13. sıra Milletvekili Adayı olan Hasan Uzunyayla ve İç Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Kadıköy İkametli 2014 seçimlerinde Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Seyfullah Baysülen seçildi.

‘NEDEN DIŞARIDAN YÖNETİLİYOR?’

BYUAŞ şirketinin yönetim kurulu üyelerine birçok olanak sağlandığı ve 4 bin tl maaş artı araç tahsisi edildiği söylenen yönetim kurulu üyelerinin ne iş yaptığını ve Bakırköylülere ne faydası olduğunu soran partililer, “Neden Bakırköylü değil de, başka ilçelerden kişiler sürekli belediyemiz ile ilişki halinde. Ülke genelinde eğitim düzeyi en yüksek ilçelerinden biri olan Bakırköy, neden hep dışarıdan kişiler tarafından yönetiliyor” diyerek isyan etti.

BYUAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Uzunyayla ve Hüseyin Edemir isimli CHP’lilerin, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun il yönetiminde görev yaptığı sırada beraber çalıştığı arkadaşları olduğu, Seyfullah Beysülen’in de genel merkezde görev yaptığı öğrenildi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi