İstanbul’da hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı tüm zorluklarına rağmen çeşitli güzellikleri de beraberinde getiriyor. Özellikle Avrupa Yakası’ndaki sakatat sevenlerin uğrak mekanı olan Kınacı İşkembe’nin Sefaköy Şubesi’nin işletmecisi Aladdin Dayandı’da karın tadını çıkaranlardan biri.

Dayandı, restoranın bahçesinde aslan, fil, bozkurt, özgürlük heykeli ve Atatürk büstü yaptı. Restoranın karşısında bulunan Fevziçakmak Meydanı’nda ise yaklaşık 3 metre yüksekliğinde bir oscar heykeli yaparak hobisini icra etti.

“İNSANLARI MUTLU GÖRMEK KEYİF VERİCİ”

Aladdin Dayandı “ Kınacı İşkembe Sefaköy Şubesi faaliyete girdiğinden beri ikinci kış mevsimini geçiriyor. Bu tarz heykelleri geçen yıl da yapmıştık. Geleneksel hale getirmek istiyorum. Hem müşterilerimizin hem de yoldan geçen insanların hoşuna gidiyor. Fotoğraf çekiyorlar. Anı olarak paylaşıyorlar. İnsanları mutlu görmek keyif verici. Onlar için bir kürek ve bir bıçak ile çalışabildiğim küçük bir kar müzesi hazırlamış oluyorum.

Çocukları eğlendirmek fikri ile yapmıştım. Çünkü çocukken böyle eğleniyordum. Ben Konya’da doğdum. Arkadaşlarımla birlikte fakir ailelerin çocukları olarak büyüdük. Kışın çok kar yağıyor. Karda oynayan çocuk ne yapar? Neye sahip değilse, ne yoksa onu yapar. Koltuk yok, buzdolabı yok, televizyon yok, araba yok. Kardan yapıp eriyene kadar bu eşyaların sahibi oluyorduk. Hayal ettiklerimize sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorduk. Var olsun diye hayal ettiğimiz şeyler yeteneklerimizi geliştirdi. Sadece ben değil, o dönem ki tüm arkadaşlarım kardan heykeller yapabiliyor. Sıcakta denizi gördüğümüzde de kumdan yapabiliyoruz tabi.

“ÖZGÜRLÜK ANITI İNTİHAR ETTİ”

‘Bu soğukta saatlerce niye uğraşıyorsun’ diyorlar. Biraz da mecburi oluyor. Çocuklarım çok ısrar ediyor. Özgürlük Anıtı’nı kızımın isteği ile yapmıştım. Özgür bir ülkede olmadığımızdan zannedersem kardan heykel ‘bu ülkede özgürlük yok’ deyip gece intihar etmiş (yıkılmış). Zaten dondurucu soğukta saatlerce emek verdiğim oscar heykelimi de iki işgüzar tekmeleyip yıkmış maalesef.” dedi.

“MAHSUR KALANA KAPI AÇIK”

İmkansızların ve ihtiyaçların insanın yetenek ve üretkenliğini geliştirdiğini söyleyen Dayandı, “benim çocukluğum ve mutlu olma çabam bunun en güzel örneğidir” dedi. İnsanlarımızın zorlu kış şartlarında da aydınlık günleri gülümseyen yüzleri olsun diyen Dayandı son olarak “ Bölgemizde aracı ile yollarda mahsur kalan her kim olursa bir tas sıcak çorbamız, ikram edecek çayımız var.” şeklinde konuştu. TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi