Esnaf ve Sanatkarların sorunlarını dinleyerek onlarla yakından ilgilenen Nuray Koçer, şehrin can damarı olan esnaflara çok büyük önem verdiklerini kaydetti. Koçer, Esnaf, şehrin hayatıdır, kalbidir, bizim geleneğimizde çok farklı bir yere sahiptir” dedi.

“BİZLER SADECE İYİ GÜN DOSTU DEĞİLİZ”

Kent Yaşam Gazetesine açıklamalarda bulunan Başkan Nuray Koçer  “Bu şehrin kalbi esnaftır. Can damarımızdır. Bizde kalbimizin sesini dinliyoruz. Hep birlikte zaman içinde daha güzel günlere merhaba diyeceğiz.  Esnaf ve sanatkârlarımız, halkımız ile en yoğun şekilde iç içe yaşayan, temasta bulunan grupların başında geliyor bu sebeple halka hizmette bulunan geçimini bu yolda sağlayan esnaflarımızın bir sorun ile karşılaşmaması gerekiyor işte bizlerin görevi de bu noktada başlıyor. Bu zorlu yaşadığımız Kovid- 19 pandemi sürecinde Esnaf ve Sanatkâr camiamızın tüm sorunlarını çözmek için gece gündüz demeden, resmi tatil, bayram tatili, cumartesi pazar demeden sorunlarına destek olmaya çalışıyoruz. 24 saat telefonum açık ve her türlü sorun için kanunların izin verdiği ölçüde yardımcı olarak sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bizler sadece iyi gün dostu değil kötü günlerde de esnafımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

1 Haziran itibariyle normalleşme adımları çerçevesinde faaliyet ile hizmet alanlarına dönüş yapan esnaf ve sanatkârlara da ayrıca seslenen Başkan Nuray Koçer, tedbirlere uyulmasının önemine işaret etti.

“TEDBİRLERE SIKI SIKIYA UYALIM”

Hizmet sektöründe çalışanlar ve müşteriler için faaliyete başlanması ne kadar önemli ise tedbirlere özen gösterilmesinin de o denli mühim olduğunu ifade eden Koçer, “Kendi sağlığımız, yakınlarımız ve hizmet verdiğimiz vatandaşlar için çok daha hassas davranmamız gerekiyor. Normalleşme sürecine başlıyoruz ancak geri de dönebiliriz, iyileşme yolunda daha emin adımlarla yol da alabiliriz. Tedbirlere riayet edersek kazançlı oluruz yoksa sevdiklerimiz, sağlığımız ve para kaybetmemiz kaçınılmaz olur.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Atacağımız normalleşme adımları bizim bir dönüm noktasında olduğumuzu ifade eder. Ya buradan tekrar geri ve daha kötü bir sürece geçeriz ya da sağlıklı ve mutlu, huzur içinde çalışıp üretmeye devam ettiğimiz günlere.  Devletimiz, sağlıkçılar, meslek odalarımız elinden geleni yaptı şimdi her birimiz üzerimize düşeni yapmak durumunda. Bu vesile ile yeniden hizmet vermeye başlayan tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.”  

SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi