Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle ‘’evde kal’’ çağrılarının sürdüğü şu dönemde Esenyurt Belediyesine bağlı ekipler birçok alanda ilçe içerisinde hizmet vermeye devam etti. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dezenfekte çalışmalarını sürdüren ekipler bir yandan da sokak sakinlerine mini konser verdi.

DEZENFEKTE İŞLEMİ EĞLENCELİ HALE GELDİ

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak temizleme ve dezenfekte çalışmalarını sürdürdü. Veteriner ve hayvan bakım uzmanları gitar ve trompet çalarak klasik şarkıları seslendirdi. Konseri duyan sokak sakinleri camlara çıkarak şarkılara eşlik etti. Veteriner İşleri Müdürü Halil Çalış, dezenfekte çalışmalarını sürdürürken halkın moral ve motivasyonunu yükseltecek etkinlikleri sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca Esenyurt genelinde cadde ve sokakları tazyikli suyla yıkanırken, çöp konteynerlerı da mobil araçlarla dezenfekte edildi.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Sokakta yaşayan hayvanların aç kalmasını önlemek isteyen ekipler ilçe genelindeki besleme noktalarına mama ve su bıraktı.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ ARALIKSIZ SÜRDÜ

Sağlık durumu hastanelere gitmeye elverişli olmayan vatandaşlar için Esenyurt Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ hız kesmeden devam etti. Bu zorlu günlerde yatağa bağlı, yaşlı ve hasta vatandaşları bu süreçte yalnız bırakmayan ekipler, hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlara gün içerisinde dönüş yaparak, sağlık teknikerleri aracılığıyla serum, iğne, pansuman ve kan alma gibi sağlık hizmetlerini vatandaşlara ücretsiz olarak sundu. Evlere yapılan ziyaretlerde steril kıyafet, maske, eldiven gibi Koronavirüs’e karşı gerekli tüm önlemleri alan ekipler, sosyal mesafe kuralına uyarak vatandaşlara virüsten korunma yollarıyla ilgili bilgilendirmelerde de bulundu.

Esenyurt Belediyesi’nin Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, belediyenin 444 0 411 numaralı çağrı merkezini arayarak Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunup, program dahilinde hizmet alabiliyor.

HASTA NAKİL AMBULANSI HER ZAMAN HAZIR

Aynı zamanda kendi imkanları ile hastaneye gidemeyen yatağa bağımlı, yürüme zorluğu çeken hastalar için ücretsiz ‘Hasta Nakil Ambulansı’ hizmetine de aksatılmadan devam edildi. Yaz-kış 7 gün 24 saat hizmet veren birim, hastane randevusu ve emar, tomografi gibi tüm tedavi işlemleri, diyaliz işlemleri gibi yatağa bağımlı ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşları evinden alarak, hasta nakil ambulansları ve mobil sağlık araçlarıyla İstanbul içi ve Gebze bölgesindeki hastanelere naklini gerçekleştirmeyi sürdürdü. Hastanede tedavileri tamamlanan ve taburcu olan hastaların ise hastanelerden alınarak evlerine ulaşımı sağlanıyor.

Hasta nakil hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilerin en az 1 gün önceden randevu almaları gerekiyor. Ekipler, vatandaşların mağdur olmaması için yoğunluk olmaması durumunda gün içerisinde talep edilen randevulara da dönüş yapıyor. Vatandaşlar randevularını, belediyenin 444 0 411 nolu çağrı merkezini arayarak Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlanıp kolaylıkla alabiliyorlar.

ZABITALAR DENETİMİ SIKLAŞTIRDI

Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge çerçevesinde, ilçe genelindeki toplu kullanım alanlarında denetim yaparak, vatandaşları maske kullanımı, sosyal mesafe kuralına uymaları ve zaruri olmadıkça sokağa çıkmamaları noktasında uyardı. İlçede bulunan pazar yerleri, fırın, eczane, market, banka önleri ve park gibi toplu kullanım alanlarında denetim yapan ekipler, vatandaş ve esnafı eldiven ve maske kullanımı konusunda uyardı. Salgının kontrol altına alınmasının temel kuralı olan sosyal mesafeyi koruma konusunda vatandaşlara hem sözlü olarak hem de yapılan anonslarla hatırlatmalarda bulunan ekipler, eczane, bankamatik, market önlerine “Sağlığın İçin Mesafeni Koru” yapışkanları koydu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UFAK BİR JEST

İlçe sınırları içerisinde görev yapan doktorların sağlığını korumak adına önemli bir çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi Sağlık müdürlüğü, salgının başladığı tarihten bu zamana kadar üretilen siperlikleri pandemi hastanelerine götürerek, salgınla mücadele kapsamında gece gündüz emek veren sağlık çalışanlarına hediye ediyor. Yetkililer, sağlık çalışanlarının güvenliği için ilçedeki pandemi hastanelerine siperlik dağıtımının düzenli olarak devam edeceğini bildirdi.

Tolga ÖZDEMİR- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi