AVCILAR- Bilindiği gibi İstanbul'da da birçok ilçede imarı olmayan, depreme dayanıklılığı test edilmeyen ve mevzuata aykırı yapılar var. Bu noktalardan biri de Avcılar Yeşilkent Mahallesi. İmarı, altyapısı, yolu, asfaltı, kısacası hiçbir şeyi olmayan bu mahalleyi ve sorunlarını Yeşilkent Muhtarı Aziz Körpeci Kent Yaşam Gazetesi’ne anlattı. Körpeci, “İmar barışının kendilerine bir faydası olmadığını belirterek, “Barışa dahil olmak istiyoruz” dedi.

Yeşilkent Mahallesi’nin de İmar Barışı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Körpeci, yaşadığı sorunları şu şekilde özetledi;

‘DEPREM OLURSA NE YAPACAĞIZ’

“Binalar vatandaşların kendi bilgi ve çabasıyla yapılmış, depreme dayanıklılığı belirsiz, mühendislik hesaplaması olmayan, yükseklik hesaplaması gözetmeyen, eklentilerle ilk halinden dahi uzaklaşmış, kaldırıma taşan yapılar. Çoğunda altyapı ve üstyapı sorunları sürüyor. İmar barışı konusunda harekete geçmeyi bu yüzden istedik. En azından vatandaşımızın oturduğu yapıların depreme karşı ne derece hazırlıklı olduğu ortaya çıkar. Böylece kelle koltukta yaşamaktan kurtulurlar demiştik. Ancak imar barışını kayıt üzerinden yapıyorlar. Açıkçası bizim mahallemize yarayacak bir imar barışı olmadı. Deprem olursa biz ne yapacağız? "

‘TRAFOLAR MEYDANLARDA BEKLİYOR’

Sözlerini şöyle sürdüren Körpeci “75 bin kişilik nüfusuyla Avcılar'ın en kalabalık mahallelerinden biri olan Yeşilkent Mahallesi'nde 7 bin 500 kaçak konut bulunuyor. Bu konutlarda 27 bin 500 hane yer alıyor. Birçok sokağında asfalt, kaldırım, yaya geçidi ve çöp konteyneri dahi bulunmuyor. Birinci derecede okul sıkıntısı vardı. Avcılar Belediyesinden onay aldık, arsayı bulduk fakat TOKİ ile aralarındaki sıkıntıdan dolayı onaydan geçmedi. Maalesef çözemediler. Park ve Bahçe ile sıkıntılarımız var. BEDAŞ bizim mahalleye ihale çıkardı elektrik ve yer trafosu ile ilgili ancak yer bulamadılar ve trafolar meydanlarda bekliyor ve bir yere koyup da mahalleye elektrik veremiyoruz. Böyle bir şey olamaz” dedi.

Avcılar’ın diğer mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan gelen istek ve şikâyetlerin sıralamasında Avcılar ilçesinin iç trafiğin artması ve araçlarının park sorunu oldu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi