Türkiyenin en kalabalık öğrenci nüfusunu barındıran ayrıca; Üniversitelere, vakıflara İBB’ye ve bakanlığa ait onlarca kütüphane olmasına rağmen öğrencilerin yer bulmakta zorlandığı istanbul’da Küçükçekmece Belediyesi, bünyesindeki 6 kütüphane ile hizmette sınır tanımıyor.

İlçede, merkez kütüphane olan Halkalı Çamlık’ta bulunan Millet Kütüphanesi’nde 18 bin adetlik derleme kitap, Sefaköy Yusuf Ahıskalı Kütüphanesi’nde 7 bin kitap, Kemalpaşa Semt Konağı Kütüphanesi’nde 8 bin kitap, Kuşlu Çocuk Kütüphanesi’nde 10 bin kitap, Halide Edip Adıvar Kütüphanesi’nde 12 bin kitap ve Gezici Kütüphanede bulunan sayısız eser ile vatandaşların bilgiye erişimi kolaylaştırırken öğrencilere ders çalışmaları için uygun bir ortam sunuyor.

Özellikle halkalı’daki millet kütüphanesine olan yoğun ilgi sebebiyle bu yıl içerisinde kapasite arttırımına yönelik çalışmalar da yapacak olan belediye, ders çalışan öğrencilere çorba ikramında da bulunuyor.

Çay ya da kahvesini içmek isteyen öğrenciler için sıcak su bulunan kütüphane yaz aylarında terasıyla da temiz havada orman manzarasına karşı ders çalışma imkanı sunacak.

Hane başına düşen nüfus ortalamasının yüksek olduğu ilçelerden bir olan küçükçekmece, evinde ders çalışmak için uygun ortam bulamayan her öğrenciye uygun koşullarda ders çalışabilecekleri bir ortam sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi