Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş’in sayıştay raporu ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından söz alan CHP’li S. Nadir Ataman, İBB’den başlayıp, İspark gibi kuruluşların bütçeleriyle yıl sonunda yaptıkları zararları konu alan bir konuşma yaptı.
Ataman’nın ardından, Keleş’in sayıştay raporunda ele aldığı belediyeye ait gayrimenkullerin ecrimisil yoluyla kiraya verilmesi hakkında konuşan Encümen Başkanı da olan CHP’li Meclis Üyesi İsmail Taş, Keleş’in encümen yoluyla kiraya verilen gayrimenkulleri ile ilgili sayı istedi. “Yalan beyan değil, net sayı istiyorum” diyerek Avrasya Tüneli ve köprü geçiş ücretlerini konu alan bir konuşma yaptı.

KARŞILIKLI TARTIŞMALAR BÜYÜYÜNCE MECLİSE ARA VERİLDİ!
Kürsüye gelerek söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ziya Çıkıt’ta, ülkenin geleceğinin TBMM bütçe görüşmelerinde gasp edildiğini ifade ederek, “Eğer hesap verilecekse TC Sayıştay raporu doğrultusunda olmalıdır. TBMM’ye bir tane rapor gelmedi. Asıl yanlış budur” dedi. Herkesi ilgilendirmesi gereken asıl konunun ise ‘Laik’olduğunu savunan Çıkıt, Nevşehir’de bir okul müdürünün sosyal medya paylaşımından bahsetmesiyle ortalık karıştı.
Karşılıklı laf atmalar ve her iki gurubun birbirlerini PKK’ya, İŞİD’e, DHKPC’ye, Fetö terör örgütüne destek vermekle suçladığı tartışmaların yaşandığı ve seslerin yükselerek, hakaret boyutuna gelen cümlelerle devam etmesi üzerine, Meclis Başkanı Mahir Çelik toplantıya ara verdi. Ak Partili Meclis Üyesi Fatma ElmasGÜL Torun “Lütfen Bakırköyü konuşalım!” diyerek tüm meclis üyelerine seslendi.



Verilen arada seslerin ve tartışmaların daha çok yükseldiği, Bakırköyle ilgili konularda kürsüye çıkıp 3 yıldan beri tek kelime konuşmayan, önerge vermeyen, proje üretmeyen pek çok meclis üyesinin tartışmaları izleyenleri hayrete düşürdü.

5 HİZMET SÖYLEYİN, İSTİFA EDECEĞİM!
Tekrar devam eden meclis toplantısında söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Hasan Kaplan, yapılan her olaydan sonra ülkede yaşayan belli bir kesimin suçlandığını ve bunlara gerek olmadığını söyleyerek, “Kişilerin yaptığı kurumları bağlamaz. Bana Bakırköyle ilgili yaptığınız 5 hizmeti söyleyin, şu kürsüde istifa edeceğim” dedi.

Tartışmaların yersiz olduğunu ifade ederek bu işlerin bağırmakla olmayacağını söyleyen CHP’li Ali Rıza Akyüz, “Benim anlayışımda suçluluk hisseden kişi çok bu duygusunu bağırarak bastırır. Söyleyecek birşeyi olan kürsüye gelir ve uslup içinde konuşur” dedi.

Devleti kuran parti anlayışı ile davranan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kimseyi ‘sen böyle yaptın, böyle ettin’ demeden, vakur bir yapıyla önce katılmama kararı almasına karşın, yaptığı değerlendirmeler sonuucunda Yenikapı mitingine katıldığını söyleyen Akyüz, “Genel Başkanımız ve örgütümüz Yenikapı Mitingi’ne katılarak, tüm düşüncelerini anlattı. Biz hala o noktadayız ama karşımızda o noktada olmayan bir anlayış var” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Misaki Milli sınırlar içinde birbirimizi sevsekte sevmesekte yaşamak ve bir birimize saygı duymak zorunda olduğumuzu belirten CHP’li Ali Rıza Akyüz, “Bu topraklar kurtuluş savaşında herkesin babaannesinin emeği ve mücadelesiyle kazanıldı. Bunu kimse inkar edemez” ifadelerini kullandı.  15 Hazirandan sonra ülkenin hızla bir kaosa gittiğini, sayısını unuttuğumuz asker, polis ve sivil vatandaşın öldüğünü söyleyerek, “Buradan beraber çıkmak için önce laik ve demokratik cumhuriyeti içimize sindireceğiz. Bunlar anayasamızın ilk dört maddesinde yazılmış çizilmiş. Bunlarla oynamaya teşebbüs edilmemeli” diyerek, Avrupadan bakılınca Tükiye’nin Suriye’den farksız olduğunu, birbirimize bağırmanın anlamı olmadığını ve bu kaostan hep birlikte nasıl çıkarız ona bakmak gerektiğini söyledi.
Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi