BEYOĞLU-Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun yağışlar dolayısıyla BeyoğluPiripaşa Mahallesi Şaban Deresi Caddesi başta olmak üzere çevrede bulunan ara sokaklardaki evleri ve işyerlerini su basmıştı. Yıllardır bu soruna çözüm üretilemediğini belirten, esnafların sesine kulak veren CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, Mahalle Temsilcisi Bülent Sayan,Belediyesi Meclis üyeleri Ertuğrul Gülsever ve Zabit Akbaş mahallede yaptıkları incelemeler ve esnaf ile mahalle sakinleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda mahallenin bu sorunun çözülmesi için hazırladıkları yazılı soru önergesini Beyoğlu Belediye Kasım ayı meclis toplantısında gündeme taşıdı.

‘MAĞDURİYET SON BULMALI’

Meclis başkanlığına sunulan önergede şu ifadeler yer verildi; Bilindiği gibi şehrimiz sağanak ve yoğun yağış mevsimine girmiştir. İlçemiz Piripaşa Mahallesi Şabanderesi Mevkii’nde bulunan yağmur suyu mazgallarının yeterince görev yapmadığı müşahede edilmiştir.

Piripaşa Meydanı da dâhil olmak üzere Şaban Deresi Caddesi üzerinde bulunan konut ve işyerlerinin su baskınları mağduriyeti ile karşılaşmamaları için söz konusu mıntıkada gerekli tedbirlerin alınarak mazgal temizliklerinin yapılması ve ihtiyaç duyulan noktalara yeri yağmur suyu giderlerinin konulmasına ihtiyaç vardır. Önergemizin gereğinin yapılması için başkanlık makamına havalesinin yapılmasını arz ederiz.

‘DEVLETİMİZ ÖNLEM ALMALI’

Piripaşa Mahalle sakinlerinin özellikle son günlerde artan uyuşturucu satışı ve kullanımı ile ilgili rahatsızlıklarını da ayrı bir önergeyle meclise sunan CHP Grubu yazılı önergede, “Gençlerimizin bu melanetten kurtulabilmesi için devletimiz bir dizi önlemler almaktadır. Piripaşa Mahallesi’nin sakinleri bu durumdan son derece rahatsızdır. Bu konuda gerekli önlemlerin alınarak gençlerimizin bu illetten kurtulabilmeleri ve semtimizin huzurunun sağlanabilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir.

Belediyemizin ilgili kurumlarla görüşüp gerekli önlemlerin alınması için harekete geçilmesi için havalemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz” ifadelerine yer verdiler

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi