İstanbul’un binlerce yıllık tarihine ev sahipliği yapan Bakırköy Yenimahalle’nin eğitim, kültür, alışveriş, ekonomi gibi birçok alanda bünyesinde önemli bir potansiyeli barındırdığı halde, yetkililerin ilgisizliği nedeniyle eski bir mahalle olarak yaşamını sürdürmeye devam ettiğini üzülerek söyledi.

İLKOKULUMUZ YOK

2007 yılından beri Yenimahalle Muhtarı olarak hizmet verdiğini söyleyen Nihat Şahin, mahalle nüfusunun da yaşlı olduğunu ve yeterli tepkiyi veremediğinden dolayı da yetkililer tarafından yeterli dikkati çekemediklerini söyledi. 5800 seçmen sayısı ile yaklaşık 12 bin nüfusu olan mahallelerinin ilkokulu olmadığını, 103 yıl eğitim veren ve halk arasında Taş Mektep olarak bilinen okullarının, 1999 depreminde hasar gördüğünü, 2003 yılında deprem güçlendirmesi için taşındığını belirtti. Tadilatı bittikten sonra “İlkokul olamaz” raporu verilen Taş Mektep için, binanın kültür merkezi olacağı açıklanmış mahalleli olarak okullarını geri istemişlerdi.

Yıllarca konuyla ilgili çok çaba harcadığını ve çocukların 2 kilometre uzaklıktaki okula gidip gelmekte sorun yaşadığını ifade eden Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, “54 yıldır bu mahalledeyim ve mahallemizin tek ilkokuluydu. Dönemin valisine, cumhurbaşkanına, başbakanına varana kadar herkese yazdım. Sürekli bir şeyler yapılacağı söylendi ama hiç bir şey yapılmadı.12 bine yakın nüfusumuz var ama okulumuz yok. Okul yapılacak bir karış arsamızda kalmadı. Bir arsamıza Cem Karaca Kültür Merkezi ve otopark yapıldı, Sümerbank’a ait olan yer de özelleştirildi. Taş Mektebin de şimdilerde bir vakfa üniversitesi olarak eğitime devam edeceğini öğrendik. Çok mücadele ettik ama ne yazık ki sonuç alamadık. Bilmediğim gerekçelerle okulumuz bize geri verilmedi. Kimse de bu mahallenin neye ihtiyacı var demedi” diyerek dert yandı.

HASTANEMİZ KAPATILDI

Yine aynı şekilde Bakırköy eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önce polikliniklerinin boşaltıldığını, sonrasında 5 bin 250 metrekare arsanın satıldığını da sözlerine ekleyen Nihat Şahin, “Eylemlerimiz ve çabalarımıza cevap verilmedi. Mahalleli olarak mağduriyetimiz göz ardı edildi” dedi.

İSTANBUL CADDESİ İÇLER ACISI, AYDINLATMA EKSİK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayesinde olan İstanbul Caddesi’nin de yıllardır yapılacağı şeklindeki söylemi ile kendilerini oyaladığını, 7 yıldır bizzat resmi kurumlara yaptığı yazışmalarla caddelerinin içler acısı halini resimleriyle birlikte yetkililere gönderdiğini belirten Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, kanuna göre 25 ila 50 metre arası olması gereken aydınlatma direklerinin, 100-150 metre aralıkta olduğunu belirtti. Beton direklerin bakımsızlıktan döküldüğünü de sözlerine ekleyen Şahin, “Mahalleli yaşlı ve kaldırımlarda sağlıklı insan yürüyemiyor ki yaşlı ve engelli vatandaş yürüsün. Genç bayanlarında topuklu ayakkabıları kaldırımlara takılıyor. Şanslıysa ayakkabı topuğu, değilse ayağı kırılıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

HAFTADA İKİ KEZ İLAÇLAMA YAPILMALI

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mahallelerinde haşere ve sinekle de mücadele etmek zorunda kaldıklarını da belirten Muhtar Nihat Şahin, fidanlık alanlarının olduğunu ve Perşembe günleri semt pazarı kurulan mahallelerinde İBB’nin yine aynı gün ilaçlama yaptığını söyleyerek, “İlaçlamanın haftada 2 kez olmasını istiyorum. Muhtarlar Müdürülüğümüze de yazdım ama henüz bir cevap alamadım. Perşembe günü kurulan semt pazarımızın ardından belediye temizlik işlerini yapıyor ama sağlıklı sonuç almamız için İBB’nin farklı bir günde ve mümkünse hafta da 2 kez ilaçlama yapmasını istiyoruz” dedi.

TEK YETKİMİZ İLETMEK

Muhtar olarak yasanın kendisine verdiği yetkinin mahallenin sorunlarını ilgili kurumalara iletmek olduğunu söyleyerek sözlerini tamamlayan Bakırköy Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, resmi ve şifahi olarak yetkili tüm kademelere taleplerini ilettiklerini belirterek, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Selvi Sarıtaç / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi