Nermin Toy’un küratörlüğünde, Capacity Kültür ve Sanat Galerisi’nde 11 Haziran’a kadar devam edecek sergide, on altı Bakırköylü sanatçının eserleri sergilenmeye başlandı. Kent bilinci oluşturmanın ötesinde, kültürel değerleri sanatla kalıcı kılmayı hedeflediklerini ifade ederek serginin açılış kokteylinde konuşan Sanatçı Nermin Toy, açılışa katılan tüm sanatseverlere teşekkür etti. Açılış kokteylinde konuşan Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş, doğduğu, büyüdüğü ve doyduğu Bakırköy’de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Makriköyden Bakırköye geliş sürecinde ilçelerinin yeşilden betonlaşmaya doğru gidişinin anlatıldığına dikkat çeken Erdiş, “Bakırköy değişmeye başladı ve en azından çocukluğumuzda yaşadığımız ilçemizi anılarda yaşatmak istedik” dedi.



“Bakırköy’den, Makriköy’e” isimli karma resim sergisinin açılışına katılımın yüksek olduğu gözlenirken, eski Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, Belediye Meclis Üyesi Şükrü Aydın, İsmail Taş ve Hatice Selli Dursun’da katılan isimler oldu.



Sergiye eserleri ile katılım gösteren sanatçılara tesekkür belgesi, Ataturk imzası ve dernek rozeti taktiminin ardından, düşüncelerini paylaşan Dernek Başkanı Nurdan Erdiş, gelişmiş ülkerin aktif nüfusunun ekonomik faaliyet kolları içinde en fazla yer aldığı sektörün hizmet sektörü olduğunu söyledi. En huzurlu ülkelerin aktif nüfusunun ise kültür, sanat ve sporla ilgilendiğini söyleyen Erdiş, “Gelişmiş ülkelerin tüm özelliklerini fazlasıyla taşıyan ilçemizin, kültür, sanat ve spor gibi etkinliklerine katkı sunmak, ilçe sakinleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı arttırarak, değerlerimize sahip çıkmak amacıyla biraraya geldik. Bu birlikteliğimizi ben değil, biz diyerek devam ettireceğiz” dedi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi