Maltepe  Bağlarbaşı Mahallesi Hayrullah Sokak üzerinde bulunan ve yaklaşık bir ay önce oturulamaz raporu alıp boşaltılan dokuz katlı binada yıkım işlemi 26 Ocak Salı sabahı başladı. İddiaya göre yıkım çalışması yetkililere haber verilmeden başlatıldı. Yıkım ekibinin bir sonraki gün devam etmek üzere hiçbir önlem almadan mola verdiğini iddia eden çevre sakinleri ekip bölgeden ayrıldıktan sonra binadan büyük parçaların düştüğünü belirtti.Binadan kopan parçaların çevrede büyük paniğe yol açtığını ifade eden vatandaşlar polise haber verdi.

BEKÇİNİN DE HABERİ YOK

İhbarın ardından bölgeye ulaşan polis, itfaiye ve zabıta ekipleri tehlike saçan binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı. Ayrıca binada oluşabilecek yıkılma durumuna karşı bina çevresinde bulunan üç bina da tedbir amaçlı tahliye edildi. Yıkımı başlanan binanın karşısında oturan Gazi Aydoğan, yarısı yıkılanan binanın askıda kaldığını belirterek, binada bulunan bekçinin yanına gidip binayı neden yarım bıraktıklarını sorduğunda bekçinin de bilgisinin olmadığını öğrendiğini ifade etti. Aydoğan, “Sonra binada çatırtı başlayınca ben ileriye doğru koştum, kepçenin olduğu yere doğru, bekçiyi de yanımda aldım götürdüm. O sırada askıdaki parçanın yarısı aşağı indi. Müteahhiti arıyoruz, yeni geldi. Kimse sahiplenmiyor, böyle garip bir durum bu yani.  Bina bir ay önce boşaltılmıştı." dedi.

BELEDİYEDEN HABERSİZ OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Mahalle sakinlerinden Mürsel Balcı, yıkımı sabah fark ettiğini ve çok erken alelade bir yıkım olduğunu ifade etti. Binadan evsiz olduklarını düşündükleri iki kişinin çıktığını belirten Balcı, “Birden bire yıkım olsaydı, binadakiler de ölmüş olacaktı. Şu en üst köşede bir parça bıraktılar birkaç saat sonra o parça aşağı indi. Çevrede hiçbir tedbir almamışlardı. Daha yeni şerit çekildi. Belediyenin haberinin olmadığı söyleniyor.”dedi.

Editör: Haber Merkezi