Bakırköy Osmaniye’de imar planlarına aykırılıkları nedeniyle 7 yılı aşkın bir süredir kaçak olarak faaliyet gösteren Marmara Form AVM’nin 1/5000’lik planları 2016 Mart ayında İBB Meclisi’nde AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmiş, gözler 1/1000’lik planların görüşüleceği Bakırköy Meclisi’ne çevrilmişti.
Nisan ayı son meclis toplantısında gündeme gelen söz konusu planlarla ilgili söz alan CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Taner Kazanoğlu, “İBB’ye verilen 100 milyon dolar, kurumsal rüşvettir” dedi.
İBB’nin 2016 Mart ayındaki mecliste yasallaştırdığı Marmara Forum AVM’den 100 milyon dolarlık bir gelir elde ettiğini belirten Kazanoğlu, multi denilen AVM’nin tüm yükünü, çöpünü, trafiğini ise ilçe halkının çektiğini söyledi.
Bakırköy Belediyesi’ne gelen protokolde 2 . 7 milyon euro bir bedelle binlik planlarına imar affı getirilmesinin istendiğini ifade eden Kazanoğlu, “Biz size 2 milyon 700 bin verelim, siz bu hukuksuzluğa ve ahlaksızlığa olur deyin teklifidir bu” ifadelerini kullanarak, “Hukuk Komisyonu ve Cumhuriyet Halk Partisi Gurubu olarak hayır diyoruz” dedi.
Marmara Forum’un 100 bin metrekare kaçak inşaat alanı bulunduğunu, ne İBB’nin ne de ilçe belediyelerinin imar affı yetkisi olmadığını sözlerine ekleyen CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu, “Net bir şekilde söylüyorum ki, İBB kurumsal rüşvet alarak burayı yasal hale getirmeye çalışıyor. İmar affı Bakanlar Kurulu ve TBMM kararı ile çıkarılabilir” hatırlatmasında bulundu.

NE OLMUŞTU?
Marmara Forum AVM’nin 2008’de temeli atılmış ancak imar planlarına aykırılıkları nedeniyle geçmiş dönemde mühürlenmişti.  Yapı tadil tutanakları ile bitirilen Marmara Forum AVM inşaatı geçmiş dönem belediye başkanı Ateş Ünal Erzen ve yönetimi tarafından mahkemeye taşınmıştı. CHP olarak 1. İdare Mahkemesine açılan dava halen devam ediyor.

 Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi