İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun atamalarına devam ettiği ve kadrosunu şekillendirdiği bu günlerde, fiziksel benzerlikleriyle de dikkat çeken Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özkan’ı İSPER AŞ’ye danışman olarak ataması örgüt içinde de büyük sevinç yarattı.

31 Mart seçimlerinde Bahçelievler’e gelerek vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Bir oy bana, bir oy Mehmet Ali’ye” demiş ve Özkan’ı  topluma hem mesleki hem de siyasi olarak hizmet etmiş, pırıl pırıl ailesiyle de hizmet etmeye aday biri diyerek tarif etmişti.

Mehmet Ali Özkan kimdir?

16 Mart 1969 tarihinde Kastamonu, Cide'de dünyaya gelen Mehmet Ali Özkan, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdi.

İstanbul Eczacı Odası Denetleme Kurulu Başkanlığı, Yenibosna Bölge Temsilciliği, Denetçi Eczacılık görevlerini yerine getirdi. İstanbul Eczacıları Üretim Temin, Dağıtım Kooperatifi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bahçelievler Şubesi üyesidir. Kastamonulular Dayanışma Derneği Bahçelievler Şube Başkanlığı, Cide Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Dernekler Federasyonu 3. Bölgeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Bunların yanı sıra Bosna Basket Spor Kulübü, Patika Spor Kulübü, Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü üyelikleri de bulunuyor.

2009-2014 yılları ve 2014‘ ten bu yana da Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Mehmet Ali Özkan, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde CHP Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 1995 yılından bugüne Bahçelievler İlçesi Yenibosna'da eczacılık yapan Özkan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Bahçelievler Belediye Başkan adayı olmuştu.

Mehmet Ali Özkan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi